Актуально

У Празі вивісили плакати на підтримку України

By Грудень 2, 2018 No Comments

У столиці Чехії в суботу 1 грудня представники групи “Капутін” (Kaputin) вивісили плакати з написом “Crimea is Ukraine! Ukraine is Europe!”  (“Крим – це Україна! Україна – це Європа!”)

На це у своїх соцмережах звернув увагу Посол України в Чехії Євгеній Перебийніс. За його словами, банери з‘явились на Карловому мості та біля Празького Граду.

Ukrajina neni Rusko. Část 2

Zveřejnil(a) Václav Bozděch dne Sobota 1. prosinec 2018

Krym je Ukrajina.

Zveřejnil(a) Václav Bozděch dne Sobota 1. prosinec 2018

Акція відбулась також біля Національного музею Праги.

Фото – Karel Polák

Офіціальна заява “Капутін” з цього приводу:

Крим – це Україна. Україна – це Європа.
Потрібно відкрито підтримати всі держави, яким загрожує агресивна політика Володимира Путіна. Таким чином він відвертає увагу від внутрішньополітичних проблем і катастрофічно низького рівня життя більшості громадян Росії, а завдяки широкомасштабній пропаганді підтримує прихильність народу до себе. Кремль використовуватиме будь-яку слабкість кожної європейської держави для зміцнення своєї власної влади. В Україні він використовує для цього військову силу. Іншу частину Європи розкладає зсередини через своїх агентів, що знаходяться на впливових позиціях, за допомогою популістів і нескінченного потоку дезінформації паралізує функціонування громадянського суспільства.
Як держава колишнього радянського блоку, ми були десятиліттями відрізані залізною завісою від вільного світу ,а при першій спробі отримати свободу, були окуповані військами . Росія поступає з Україною за схожим сценарієм, і це лише початок. Якби не наше членство в НАТО ,наступним Кримом могли б стати Карлові Вари, які протягом багатьох років за гроші мафії та олігархів поступово переходять під вплив Росії.
Ми стикаємося з такою ж небезпекою, тому ми відкрито покажемо, що ми підтримуємо Україну. На самих людних місцях у Празі кожен зможе прочитати: Крим – це Україна! Україна – це Європа!

Путін, забирайся геть!

Капутін!