Актуально

26 листопада 2018 – у Празі люди зібрались на протест під стінами російського посольства

By Листопад 27, 2018 No Comments

26 листопада під стінами російського посольства у Празі відбулась акція протесту. Кілька десятків людей зібрались, аби висловити занепокоєння ситуацією на Азовському морі, а також аби привернути увагу чеського суспільства та медіа. Адже Україні сьогодні знову, як ніколи, потрібна підтримка міжнародної спільноти.

Нагадаємо, що 25 листопада російські спецслужби обстріляли й захопили три українських військових судна: катери «Бердянськ» і «Нікополь», а також буксир «Яни Капу». У зв’язку з цим президент України ініціював, а Верховна Рада схвалила запровадження в країні воєнного стану у 10 областях (Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Луганській, Донецькій, Сумській, Харківській, Чернігівській, Вінницькій), а ситуація в Керченській протоці стала предметом обговорення на екстреному засіданні влади США та керівництва НАТО. Російська влада при цьому звинувачує в трагедії владу України та «їхніх кураторів зі США».

У полоні наразі знаходяться 23 моряки. Інформації про них і про ситуацію – мало. Інформацію збирають по крихтах журналісти і волонтери. Дещо наразі відомо – про це читайте у Радіо Свобода.  27 листопада у підконтрольному Кремлю Київському райсуді Сімферополя заплановані судові засідання, на яких обиратимуть запобіжний захід захопленим військовослужбовцям ВМС України, повідомляє «Кримська правозахисна група».