АктуальноОсобиста Думка

Василь Данилів: Хрещення Русі

By Липень 30, 2014 No Comments

expres.uaВелика Київська Русь, Великий український народ. А українська мова обов’язково стане однією із міжнародних, тому що позиція нашої країни є досить важливою на міжнародній арені.

Київська Русь – це сукупність трьох найстаріших традицій: слов’янської, скандинавської та дикого поля. І змішувались ми з половцями та чорними клубками. Звідти прийшли вільні нрави анархічні та отаманські, і через це у нас такі проблеми з державою та легітимною владою.

Київська Русь була конфедерацією та лідирувала в Європі по економічному та політичному питанні, заміняла Міжнародний Валютний Фонд, так, як фінансувала міста європейські.

В Росії також був такий конгломерат Новгород, який притримувався ганзейського права і також був у списку міст, в яких були присутні політична свобода та економічний розвиток. Але на російських землях прижилось ще дві традиції і ці традиції, на жаль, вбили новгородську ідеологію.

Одна із них-візантійська, нас українців це так не зачепило, тому що розквіт Візантійства наступив, коли ми вже жили відокремлено. Червона Русь, тобто Галичина, Запорізька Січ, а Росія постраждали від Візантійства гірше – «два Рими впали, а третій стоїть, четвертому не бути», і модель політичного устрою «охлос – внизу, а зверху – сатрапи», ніякого громадянського суспільства.

Друга традиція, це ординська, яка також має суттєвий вплив. Монголи завойовували і Москва перейняла всі їхні повадки та стала Московською Ордою. Звідси коріння політичної експансії і безглуздих завоювань.

Для орди не принесло абсолютно ніякої користі, що вона пішла на захід, також як і Росія – від створення Російської імперії та Радянського Союзу нічого не виграла.

Ця ординська ненаситність може бути відсторонена, якщо сам народ російський відмовиться від неї.

Росія вірить не в Бога, а в Державу, і тому Храм Христа Спасителя стоїть на мийці авто.

Як говорила Валерія Новодворська, саме вона це підмітила, що багато хто заїжджає в цю мийку християнином, а виїжджає атеїстом.

Ну хто залишиться християнином під рукою Алексія, який призивав молодих людей йти вбивати в Чечні, а сьогодні Кирило призиває до війни на території України.

Російська православна церква завжди була як приросток державності, що виконувала усі накази «власти имущих» .

Тому нам потрібно відірватись від РПУ, відгородитись від орди, та йти своїм шляхом розвитку. Шляхом, де присутня свобода та демократія, де дотримуються і поважають права людини.

Ми повинні розвивати нашу мову не насильницьким шляхом, а тільки переконанням та вчинками своїми, в яких присутнє добро.

Адже всі ми – діти Господні!

 

Слава Україні! Героям Слава!

Василь Данилів засновник УЄП

Leave a Reply