NNО Ukrajinsko Evropská Perspektiva, UAPORTAL.CZ, та місцеві волонтери, в рамках культурної співпраці з мерією Прага 3, презентували Україну на фестивалі “Poznejme se, sousedé- Сусіди, давайте познайомимось”- свято  для всієї родини. 

Усі, хто прийшов у цей день в Парк Парукаржка, мали можливість побачити справжні кулінарні шоу, скуштувати смачну їжу різних куточків світу, взяти участь у майстер-класах з жонглювання, малювання на обличчя, послухати пісні народів світу, навчитись майстерності китайської каліграфії.

Українці частували гостей свята варениками, печеним на вогні м’ясом, салом з часником, домашніми стрийськими ковбасами, квашеними овочами, фаршированими перцями, налисниками з м’ясом і грибами, українською горілкою і домашніми настоянками зі Львова, квасом,та іншими українськими смаколиками. Справжнім красенем на святі був коровай спечений львівськими майстринями.

Більшість гостей свята мали можливість скуштувати традиційні страви і напої вперше, і  український намет користувався особливою популярністю.

Танцювальний колектив «Джерело», тішив усіх українськими танцями, а хлопці з музичного гурту “Ігніс” наприкінці дня грали так завзято, що гості свята не хотіли відпускати їх зі сцени.

 

Волонтери в українському наметі попрацювали на славу, продавши їжі і напоїв на суму 22.000 крон, що ж після відрахування всіх витрат, склало 16.000. Виручені кошти послугують першим внеском в організації відпочинку для дітей постраждалих від війни на сході України, проект Української Європейської Перспективи “Чеські канікули для дітей загиблих військових”. Цієї зими в Чехії проходитимуть вже п’яті канікули для дітей з України, які організовує УЄП спільно із місцевими волонтерами.

Leave a Reply