АктуальноЄвропа в Україні

Манфреда Вебера обрано кандидатом на посаду Голови Європейської комісії від Європейської народної партії

By Листопад 9, 2018 No Comments

Українська Європейська Перспектива долучається до вітань на адресу колеги Манфреда Вебера з приводу обрання його кандидатом на посаду Голови Європейської комісії від Європейської народної партії.

Наступні вибори до Європейського парламенту заплановані на 23-26 травня 2019 року.

За результатами виборів 705 членів Європейського парламенту отримають почесну можливість представляти 27 членських країн. Нагадаємо, що на сьогоднішній день Європейський парламент складається з 751 посланців, которі представляють 28 країн. Утім, в лютому 2018 року було прийнято рішення зменшити їх кількість до 705 у зв’язку із запланованим перебігом Brexit.

Напередодні виборів до Європейського парламенту кожна основна партія висуває власного кандидата на посаду президента Європейської комісії. За результатами виборів президентом Європейської комісії стає кандидат від партії, що отримала більшість мандатів.

На сьогоднішній день Манфред Вебер є головою групи Європейської народної партії у Європейському парламенті. ЄНП – це одна з найбільших і найстарших фракцій в Європейському парламенті. Заснована у 1976 році, вона є чисельно найбільшим загальноєвропейським партійним об’єднанням – до складу ЄНП входять окремі національні християнсько-демократичні та консервативні партії.

Команда УЄП знайома із Манфредом Вебером як із колегою, котрий свого часу особисто відвідав Україну, і якому небайдуже майбутнє цієї країни. “Україна заслуговує на нашу допомогу, і нам потрібна Україна – тож ми запропонуємо свою допомогу” – говорив він.

Ми знаємо пана Вебера як надійного партнера України та людину із чітким розумінням європейських реалій, а отже – гідного кандидата на посаду президента Європейської комісії!

22 червня 2018, Мюнхен
“Доленосний 2018 рік – що необхідно для майбутнього Європи”
Schicksalsjahr 2018 – Was jetzt für Europas Zukunft notwendig ist