У п’ятницю, 22 червня, у Мюнхені, делегація Української Європейської Перспективи взяла участь у зустрічі на тему “Доленосний 2018 рік – що необхідно для майбутнього Європи” (Schicksalsjahr 2018 – Was jetzt für Europas Zukunft notwendig ist). Маріанна Данилів, координаторка проекту “Європа в Україні” та Економічний сенатор Європейського економічного сенату, а також Василь Данилів, Засновник і Голова УЄП, відвідали Мюнхен, аби зустрітись із провідними європейськими політиками. 

Зустріч відкрив Інґо Фрідріх, президент Європейського економічного сенату та член Групи підтримки України у проекті Європа в Україні. Він також представив свого колегу з Християнсько-соціального союзу Баварії та лідера Європейської народної партії Мандреда Вебера.

Манфред Вебер провів дискусію про певні критичні питання, що стоять останнім часом на порядку денному Європейського Союзу та Європи як континенту. Серед них: геополітична ситуація у світі та питання світової торгівлі, політичний курс Трампової Америки та послаблення НАТО, Брексіт і мігрантська криза, фінансові та інвестиційні стратегії ЄС, а також зміни до системи голосування. Окрім цього, говорили і про відносини ЄС та України.

Манфред Вебер зазначив, що після того як він особисто відвідав Україну, його стали особливо цікавити українські реалії. Під час візиту він мав можливість зустрітись із молодими людьми, котрі брали участь у Революції, та поговорити із ними. Ці розмови, як зазначив Вебер, відкрили просту правду в основі Революції – прогресивні українці прагнуть жити у стабільності та у правовій державі, прагнуть стати частиною Європи. Манфред Вебер порівняв українську Революцію із демонстраціями у Берліні, Празі, Братиславі та Будапешті, та запевнив уіх присутніх – Європа буде готова простягнути Україні руку допомогти. “Україна заслуговує на нашу допомогу, і нам потрібна Україна – тож ми запропонуємо свою допомогу” – додав він, завершуючи дискусію та дякуючи Василю та Маріанні Данилів за участь.

Це зустріч була важливою для делегатів Групи підтримки України можливістю обговорити українське питання в контексті глобальної европейської політики – як під час офіційної дискусії, так і пізніше за діловою вечерею.