Актуально

Дніпропетровськ отримав волонтерську допомогу з Чехії, Австрії, Італії та Іспанії (ВІДЕО)

By Червень 16, 2015 No Comments


dopomozy-frontu2
Частина гуманітарної допомоги з-за кордону призначена для родин загиблих воїнів АТО. Проект” Допомагаємо Україні разом”

Дещо відправлять до зони збройного конфлікту, гуманітарна допомога медичного призначення залишиться у військовому шпиталі.

Пані Галина — голова благодійної організації «Українська Європейська Перспектива» у Празі. Співпрацює вона з Україною вже близько року. Жінка наголошує на тому, що гумдопомогу збирає не тільки українська діаспора у Чехії, а й корінні чехи.

«Дніпропетровськ — це моє друге улюблене місто. Перший раз я тут була зимою, коли привозила  допомогу від чеської компанії B. Braun Medical для військового госпіталю, та 6-ї лікарні. Цього разу ми приїхали з іншою місією, дуже важливою. Ми почали допомагати сім’ям загиблих воїнів, дітям Героїв. На разі ми вибрали 5 сімей у Львівській області, 5 у Дніпропетровській», — розповідає Галина Андрійців, представник БО «Українська Європейська Перспектива» (Прага, Чехія).

Окрім гуманітарної допомоги для родин загиблих бійців, пані Галина приготувала подарунки для маленьких мрійників по “Списку мрій” ,бажання яких татусі вже не зможуть виконати.

«Мене називають феєю і вирішила зробити те, що роблять феї — виповнювати мрії. Мрії, які вже не може сповнити батько — ми взяли це зобовязання на себе. Закупили те, про про шо мріють діти найбільше…», — говорить пані Галина Андрейців.

Також разом зі львівською благодійною організацією «Допоможи фронту» вони постійно закуповують спецтехніку та спорядження для бійців у зоні АТО. За весь період співпраці з Чехією закупили необхідних товарів на суму більш ніж 50 тисяч євро.

«Левова частка вантажу — це спецприлади: тепловізори, системи для очистки води. Вони призначені для бійців наших спецпідрозділів, які працюють на окупованих територіях і ця техніка для них є дуже важлива», — пояснює Ярослав Антоняк, радник голови СБУ.

А сюрпризом для 93-ї механізованої бригади стане автівка, яку передали українці з Праги.

Відео : Чеські українці допомагають землякам

skrin-dnipro

За матеріалами: 9-channel.com

Leave a Reply