АктуальноОсобиста Думка

Василь Данилів: Підсумки останніх подій

By Листопад 13, 2014 No Comments

Василь Данилів: Підсумки останніх подій

Відправляючи не підконтрольні вам батальйон в пекло на відстріл, ви прочищаєте собі дорогу, щоб не прийщлось відповідати на запитання ” А чому…?” Скільки можна виправдовуватись, що винна система і ви з нею боретесь?! Та не боретесь ви з нею! Вона для вас комфортна, адже вона створювалась десятиліттями саме для влади. Немає різниці чи є комунізм чи капіталізм. Є велика різниця хто його очолює.

Декілька разів сідав писати своє бачення стосовно виборів, які пройшли з тотальною фальсифікацією в мажоритарних округах на всій території, як на заході та на сході України. Багато порушень з боку провладних партій (це стосується, як Блоку Петра Порошенка, так і Народного Фронту), конкретно описувати не буду, бо так звані, мої друзі не випустять мене з в’язниці, в яку запроторив мене Янукович та його ОЗГ (організовано-злочинна група).

Вчора переглядав програму «Дістало» на ICTV (10.11.2014 р.), яка висвітлює реальну ситуацію люстрації в судах. Я побачив суддів Шевченківського районного суду м. Києва, а є їх там 10, які мало того, що підпадають під люстрацію, їх потрібно самих судити. Саме суддя Найдук, без жодного доказового матеріалу, 6 липня 2012 року, своєю ухвалою обрала мені перший арешт, а Бугіль, який судить, постійно продовжує мені строк тримання під вартою без належних на те підстав.

Тому зачеплю всю систему правосуддя та прокуратури. Зверну увагу, що абсолютно нічого не змінилось, навпаки, підвищились розцінки на вирішення питань, як в судах, так і в прокуратурі. Прокуратура – це орган, який потрібно реформувати негайно. Це стосується і судової системи.

Ми чуємо тільки балачки, як все буде чудово після реформ, які будуть проведені; що всі хто живе в Криму будуть проситись назад до складу України; що в нас буде верховенство права та різні бла бла бла…

Давайте порівняємо скільки було виправдувальних вироків в період з 11.03.2013 року до 11. 03.2014 року і все стане зрозуміло.

Скільки можна виправдовуватись, що винна система і ви з нею боретесь?! Та не боретесь ви з нею! Вона для вас комфортна, адже вона створювалась десятиліттями саме для влади. Немає різниці чи є комунізм чи капіталізм. Є велика різниця хто його очолює.

Отже, з виборами зрозуміло, з ситуацією в правовій системі також. А тепер подивимось, яка ситуація з економікою.

Не знаю, навіть, з чого почати, настільки вона плачевна, але ми радіємо, що в росіян виникають проблеми з санкціями і стрімко падає рубль. Проте, потрібно дивитись та оцінювати нашу економіку, а не чужу! У нас, також, стрімко падає гривня, випускають гроші, маємо дисбаланс бюджету в 200-250 мільярдів гривень, відсутні надходження валюти з експорту, адже його майже немає. Наша економіка була орієнтована на Росію, а для ЄС потрібні капіталовкладення, як в великому так і в малому бізнесі, кредитні портфелі, які дорогі і недосяжні для малого та середнього.

А інвесторів немає, нас інвестує тільки МВФ та ЄБРР, які вимушені інвестувати та кредитувати наші портфелі займів, щоб країна не оголосила банкрот. Ці кошти не йдуть на кредитування низької ставки малого та середнього бізнесу, що дозволило б підняти експортний потенціал. Вони йдуть на погашення «старого» займу, який вже перевершує 100% бар’єр нашого бюджету. А ще не так давно, в 2012 році, він становив 50%. Також, ці кошти осідають у нас для поповнення резервного золотовалютного фонду, який розтанув на очах за останні півроку.

А якщо Росія вимагатиме повернення інвестованих грошей, які були видані траншем в IIIмільярди – ми на сантиметровому кроці до дефолту. МВФ також не в захваті від роботи ручного режиму Уряду та нецільового використання коштів. Ось така плачевна картина. А за все відповість народ, все буде «покривати» саме він. Народ вже давно рятує себе сам: сам воює, озброюється, забезпечує своє військо найнеобхіднішим. Не було б допомоги народу – в Києві вже б існували прокремлівські порядки та керівництво.

Путін та його прибічники помилились в тому, що недооцінили український народ, який самоорганізувався, створив батальйони та забезпечив їх усім необхідним (від шкарпеток до бронежилетів і касок) і наполягав на видачі зброї, саме батальйонам. Недооцінили, тому і затримались тільки на території ДНР та ЛНР. А тепер вони ставлять свою стратегію розподілу країни на дві частини: проросійську – створення Новоросії , приєднання Придністров’я та Криму, і другу частину -проєвропейську.

Я впевнений, що в закулісній грі вже так є, і про це домовлено саме з Німеччиною та Францією, адже їхня економіка пов’язана з Росією і вони будуть підтримувати її. Саме Росію, а не Україну.Америка – це гравець, який не згоден з таким розподілом, але не від того, що нас любить, а зі своїх інтересів.

Ми просто стали пішаками на шахівниці великої геополітики.

Дуже багато залежить від нашого народу, який обере один із шляхів – повірити нашим політиканам, які представляють інші інтереси, чи визначити свої правила розв’язання цього конфлікту і наше майбутнє буде залежати від нас самих.

А тепер хочу звернути увагу на ті події, які відбуваються на сході України.

Управління АТО буде направляти не підконтрольні батальйони прямо в пекло, щоб вирішити цю неконтрольовану проблему і стануть вони «пушечним м’ясом», їх просто накриють «градами». Ось і все… Сьогоднішній чи минулій владі непідконтрольні організації не потрібні , їм не потрібно щоб у них спитали: «Чому так?».

Ось подивімось: вони кожного місяця мали виходити на майдан і звітувати про виконану роботу, адже вони делегати Майдану. Проте, не має вже куди приходити, немає Майдану…Його дискредитували та ліквідували. Так буде і з батальйонами, і з тими, хто залишився в живих. Їх дискредитують та ізолюють. Не потрібні ніякі батальйони та громадські організації, їм потрібна лише самостійність для роботи, яка збагачує їхні партії та особистості.

Адже, будь-яка, влада – це є зло!

А тепер поради для керівництва нашої країни:

  1. Україна повинна НЕГАЙНО визнати всі території окупованими;
  2. Перервати дипломатичні відносини з Росією;
  3. Створити штаб в Києві, який складатиметься з воєнних фахівців НАТО, США та України. Отримати під його керівництвом високоточну зброю для забезпечення своєї території;
  4. Виділити з резервного фонду частину коштів для фінансування малого та середнього бізнесу, під 2% річних, для економіки, яка направлена на європейські стандарти;
  5. Негайні реформи судової та правоохоронної систем;
  6. Зняття недоторканності депутатів, президента та суддів;
  7. Реформа в освіті для підвищення національної ідеї.

Любіть Україну! Тримайте порох сухим!

 

Політв’язень Василь Данилів

Засновник МГО «Українська Європейська Перспектива», та МБФ « Світло Мрій»

11.11.2014 р.

м. Київ

Лукянівське СІЗО

Leave a Reply