АктуальноОсобиста Думка

Василь Данилів: Історичний погляд

By Липень 22, 2014 No Comments

majbutnje

Необмежена влада, відчуття надмірної сили та безмежні фінансові можливості – це розвиток егоїзму. На жаль, мало людей може впоратись з таким фактором. Такі люди вміють користуватись як  владою, так і фінансовим потенціалом. Сподіваємось, що наш Президент наділений такими можливостями.

Я вже неодноразово писав, що нам потрібно повертатись до історичних подій, для виявлення історичного походження хвороби проблем, які нас оточують, і прийняти правильне рішення для лікування. Тобто, аналогічно як в лікарській справі – є хвороба, потрібно знайти, які причини її виникнення, та визначити правильні ліки для повного одужання.

В Китаї колись були домашні, сімейні  лікарі, і якщо хтось хворів, то цей лікар покидав цю професію, адже він повинен запобігти будь-якій хворобі, щоб вона навіть не з’являлась.

Наприкінці 80-х років ХІХ століття вже було відчуття розпаду СРСР, тому була розпрацьована доктрина «русско-язычного населения», яка давала можливість захисту російськомовних громадян на наших територіях. Російське населення рахується російськомовним, тобто, така собі міна уповільненої дії, яка вступає в силу під час виникнення питань територіальної цілісності держав-сусідів.

Що ж, можна і зараз спостерігати, як така міна спрацювала і на нашій території. Вміло це питання статусу російської мови використовувалось Януковичем та його політичними радниками для роздроблення суспільства “русско-язычного Донбаса” та частини східної території.

Це активно використовувалось різними політиками під час виборчої компанії.

Потрібно чітко розуміти!  Повинна бути  одна  державна мова на нашій території, тобто офіційна, а в регіонах особливого статусу може застосовуватись інша мова, наприклад, статус Криму та мова татарська.

І все! Нема чого спекулятивні теми мовного питання піднімати!

Рівно 45 років тому американський астронавт  Ніл Армстронг, вступивши на Марс і зробивши один крок сказав: «Це маленький крок для людини, але величезний стрибок для людства».

У нас є дуже великий потенціал ракетобудування, але завжди чомусь уряд не приділяє великого значення цьому сегменту.  Це також така стратегія руйнування, як і оборонного комплексу армії, чи СБУ. Тобто, Росія увесь час намагається  ліквідувати цей потужний комплекс, який був збудований завдяки нашим конструкторам та фахівцям, і тільки завдяки  їхній ініціативі виривання крихітного фінансування, він залишився не зруйнованим. Можна чітко вказати, що ось вже 20 років проект “Сапсан” та супутнику “Либідь” відкладається з року в рік.

Потрібно звернути на це увагу уряду, розробити програму розвитку.  Запевняю вас, що це буде ще один сегмент для нашої економіки, і ми займемо гідне місце в світовому космічному ракетобудуванні.

Потрібно порівнювати не тільки історичне минуле та економічні можливості,  але акцентувати увагу на якостях в особистісному характері. Саме якості не змінюються. Можна багато чого порівняти: егоїзм та ненаситність, як в здобутках матеріальних, так  і владних Януковича, з такими особистостями ХVІ-ХVІІ століть, як князь Гагарін та міністр фінансів Фуке.

Сибірський губернатор, князь Гагарін Матвій, котрий купався в золоті та місцевій владі, був звинувачений в сепаратизмі і повішений Петром І,  провисів рік біля вікон Державної Думи.

Міністр фінансів Франції Ніколя Фуке –  найбагатший чиновник Європи тих часів, володіючи як владою, так і статками, закінчив своє життя у в’язниці, був заарештований Д’Артаньяном по рішенню Людовіка – короля Франції.

Саме необмежена влада, відчуття надмірної сили та безмежні фінансові можливості – це розвиток егоїзму. На жаль, мало людей може впоратись з таким фактором. Такі люди вміють користуватись як  владою, так і фінансовим потенціалом.

Будемо сподіватись, що наш Президент Петро Порошенко наділений такими можливостями і не стане ще одним історичним персонажем,  не стане егоїстом, чи надуманою месією.

Я пропоную кожному із нас робити маленькі кроки до того майбутнього, в якому ми  бачимо себе. Не кидайтесь на все, не можна «объять необъятное»,  візьміть  стільки, скільки вам вистачить,  щоб ви змогли з цим йти і робити такі кроки. Всі ми  разом надамо можливість нашій державі зробити величезний стрибок, який принесе до нас усіх мир та стабільність.

Не сподівайтесь на когось! Тільки ми самі, своїми власними силами зможемо усе!

Стосовно допомоги, так вона буде. На даному етапі нам допоможуть стільки, на скільки ми самі заслуговуємо!

Любіть Україну!         

Василь Данилів засновник УЄП

Leave a Reply