АктуальноОсобиста Думка

Василь Данилів: Українська телетрансляція в ЄС

By Липень 19, 2014 No Comments

blogs.korrespondent.net

Ми великий народ, який є частиною європейського суспільства. Ми можемо не тільки забезпечити Європу миром ціною життя своїх героїв, але й донести свою культуру, якою пишаємося однаково, як і своїми героями!

В європейських країнах, як і у світі в цілому, відбувається зміна іміджу. Еміграція 90-х років на жаль принесла своєрідний імідж Україні. Чоловіки вважались бандитами, гастарбайтерами, а жінки – проститутками та домогосподарками – ось який імідж був присутній в більшості Європейських країн. Позитивна подія – це Помаранчева революція 2005 р., а потім революція Гідності 2013-2014 рр., тільки ця подія донесла позитивність у сприйнятті нашого народу.

Нам потрібен рішучий крок в створенні цілісної програми для змінення іміджу, бо ми заслуговуємо на переоцінки.

Багато наших громадян виїхали з України не від кращого життя в 90-х роках, щоб шукати можливості отримати як життєвий шанс, так і роботу для забезпечення своєї родини, відбудовуючи такі міста, як Прага, Відень, і піднімаючи   їхню економіку дешевою робочою силою. Але такі часи повинні залишитись в історії,  ми повинні відбудовувати  економіку своєї держави та отримувати гідну заробітну плату.

Відень знаходиться близько до наших кордонів, але його жителі так малознають про Україну. А скільки позитивного є в нашому суспільстві: наша історія, наші пам’ятки, мелодійна мова наш чудовий край, чуйні та добрі в душі люди, які славляться своєю гостинністю.

Пропаганда Росії вже довгий час активно присутня в європейських країнах. Яскравим прикладом може бути Russia Today. Росія виділяє величезні кошти на свою пропаганду.

Потрібна агітація і нашій державі, щоб донести до світу свідоме почуття правдивої реальності сьогодення.  Громадським організаціям потрібно консолідуватись, звернутись до Уряду щодо виділення коштів та залучення інвесторів, створення проукраїнського каналу з трансляцією по всіх країнах ЄС, тобто 28 країнах. Це дозволить прискорити вступ України, як повноправного члена, в Європейське суспільство.

Кожен може зробити свій, незалежний внесок, порівнюючи пропаганду російську з Russia Today  з достовірною інформацією проукраїнських каналів.

А все ж таки в минулій історії ми спільно вносили свій вклад в  розвиток культури  вєвропейській сім’ї. Українські та білоруські особистості, письменники зароджували культуру часів барокко  в Росії. Ні одного такого письменника Росія не має, все коріння йде саме з європейської спільноти. Тому немає іншого шляху, як спільно увійти до європейської сім’ї народів.

Потрібно боронити свій край, свої цінності, свою культуру. Потрібно зробити хроніки початку цієї кризи, презентацію правдивих матеріалів і донести  до простих активних виборців європейських держав, що ми є народ, який має велике слово та вплив, і не дозволить європейським політикам прийняти сторону агресора.

І не буде Шредерів та йому подібних, які змінюють свою позицію залежно від суми внеску.  Не буде двояких розмов про санкції і в той же час про повернення Росії до 6-8, тобто, до двояких стандартів. А чому вони існують? Та тому що, це дозволяє суспільство. Давайте змінимо думку,  яка склалась про нас з часів еміграції 90 років.

Ми великий народ, який є частиною європейського суспільства. Ми можемо не тільки забезпечити Європу миром ціною життя своїх героїв, але й донести свою культуру, якою пишаємося однаково, як і своїми героями!

Слава Україні! Героям Слава!

 

Василь Данилів засновник УЄП

Leave a Reply