Актуально

Підприємець Данилів звернувся до Порошенка як «в’язень Януковича»

By Червень 25, 2014 No Comments

gazeta.dt.ua

Український підприємець і громадський діяч Василь Данилів закликає президента України Петра Порошенка взяти під особистий контроль розслідування справи, за якою його звинувачують у причетності до умисного вбивства.

На думку Василя Даниліва, він став в’язнем «режиму Януковича». Підприємець наголошує, що його змушували давати свідчення проти тодішніх лідерів опозиції, а коли він відмовився, то справу сфабрикували.

Василя Даниліва разом із групою інших осіб затримали в Києві 15 липня 2012 року за підозрою у причетності до замаху на вбивство колишнього віце-президента «Родовід-банку» і співзасновника банку «Союз» Сергія Дядечка.

Відтоді Даниліва, за його свідченням, переводили з СІЗО у різних містах, серед яких Київ, Кривий Ріг, Житомир і Донецьк, однак вироку суду досі немає.

Лист-звернення до президента України сьогодні оприлюднив сайт міжнародної громадської організації “Українська Європейська Перспектива” у Празі, співзасновником якої є Василь Данилів.

У листі до Порошенка він наголошує, що через цю організацію, попри ув’язнення, активно підтримував Революцію Гідності в Києві та заснував у Донецьку громадську організацію «Єдиний центр справедливості», що сприяє єдності України.

Данилів не уточнює, в якій формі він надавав цю підтримку.

До затримання Данилів був відомий у Чехії як один з найбільших українських підприємців та меценатів.

Радіо Свобода 

Повний текст звернення Василя Даниліва до Президента України Петра Порошенка: 

Звернення до Президента України!

 

Шановний Петре Олексійовичу!

  Звертаюсь до Вас з проханням посприяти в моїй справі для прийняття судом справедливого вироку. В нашій судовій та правовій системах нічого так і не змінилося, не дивлячись на те, що патріоти гинули за ці зміни. Корупція продовжує працювати на тих, хто платить.

Вже два роки я знаходжуся під вартою в СІЗО. Був ув’язнений режимом Януковича, який мене примушував давати покази проти лідерів опозиції того часу. Коли я відмовився від запропонованого, ними була сфабрикована справа проти мене. Але за два роки вони так і не змогли зібрати ніяких доказів моєї вини.  Звичайно, що я ніякої вини за собою не відчуваю, тому і не визнаю ніяких звинувачень.

Навпаки, на кожному судовому засіданні я наголошував суду, що потрапив до полону, в якому мене намагаються знищити як психологічно, так і фізично, адже ті умови, в яких мене утримують, назвати людськими – неможливо. Мене тримали в СІЗО Кривого-Рогу, Житомира, Донецька та Києва, тримали на спец постах та в карцерах. Але ж я людина, вина якої не доказана і вирок ніхто мені ще не виносив.

Мушу сказати, що визнання вини з мене вибивав особисто Захарченко та вище керівництво МВС, а також прокуратури. Направляли до мене різні групи, пов’язані з минулим режимом, а саме компанія Лоренз Грехем, яка неодноразово проводила зі мною допит, після чого висвітлювала в засобах масової інформації неправдиві факти, на що мені приходилось реагувати, направляючи скарги в прокуратуру та СБУ. Не діставши очікуваного результату, мене і надалі тримали як серійного вбивцю на спец постах  СІЗО м. Києва.

З 2005 року я підтримував боротьбу з режимом Януковича та Партії Регіонів. Не дивлячись на те, що знаходжуся в ув’язненні я активно підтримував революцію Гідності через свою організацію Українська Європейська Перспектива. Вболіваю та готовий боротися до кінця за цілісність і єдність нашої Батьківщини. Крім того, я заснував у Донецьку Громадську Організацію – Єдиний Центр Справедливості, яка приймає участь у програмі Єдність та Солідарність України! Схід і Захід разом!

Сидячи у стінах СІЗО, я роблю всі можливі кроки для подолання сьогоднішньої ситуації, а саме неоголошеної але фактичної війни Росії проти нашої держави.

Не так мені тяжко від мого ув’язнення, як від того, що мене позбавили можливості повністю віддати себе боротьбі з узурпатором. Я маю дуже серйозний досвід громадської та благодійної діяльності. Я би міг внести фантастичний вклад у зміцнення Української держави та підтримку тих патріотів, що зараз воюють на Сході України.

Мою справу було сфабриковано через так званого «потерпілого» С. Дядечка, який пішов на це, щоб скрити свої фінансові махінації починаючи з 2007 року. Людина, яка займалася відмиванням міліардних сум сім’ї Януковича та його оточення.

Я наполягаю на тому, щоб було відкрито розслідування його діянь. Корупціонер, який причетний до фінансування антимайдану, крім того,  я впевнений, що він причетний і до тих подій, які зараз відбуваються на Сході. Банк «Союз» та його структури належать саме С. Дядечко.

Через підкупи та брехню ця людина хоче уникнути відповідальності за свої справи та зробити з себе потерпілого. Зараз виглядає так, ніби ця людина просто невинний чесний банкір!

Тому прошу Вас взяти під контроль хід моєї справи та посприяти справедливому веденню розслідування і діянь С. Дядечка в тому числі.

Ще раз хочу звернути Вашу увагу на те, що я дійсно міг би суттєво допомогти у вирішенні питання на Сході України.  Я підтримую ваш план 7-ми денного перемир’я та надання можливості окупантам, на руках яких ще немає крові наших земляків,  покинути нашу територію. Хоча, маю сумніви, що терористи так просто здадуть зброю. Чомусь маю думку, що інвазія Росії неминуча. Але ж знаю точно, що Бог на нашій стороні і перемога буде за нами!

Вперше в Україні Президент, який має таку колосальну підтримку народу, тому Ви – поборете і переможете!

 

Слава Україні!

 З повагою,

Василь  Данилів

25.06.2014

Джерело УЄП 

Leave a Reply