Актуально

Василь Данилів – відкрите звернення до Лутковської

By Листопад 17, 2015 No Comments

Засновник МГО ” Українська Європейська Перспектива, якого більше трьох років тому  ув’язнили  за сфабрикованими звинуваченнями, змушений публічно звертатись до Уповноваженого ВРУ з прав людини Лутковської В.В

Шановна Валеріє Володимирівно, Українська Європейська Перспектива долучається до звернення Василя Даниліва, та просить Вас вжити всіх необхідних заходів і захистити права і свободи людини. Враховуючи те, що саме Ви, згідно Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини», є людиною, яка здійсненює контроль за дотриманням конституційних прав і свобод людини і захисту прав кожного на території України, ми звертаємось саме до Вас. Оскільки відповідно до статті 3 Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» метою Вашої діяльності є запобігання таким кричучим порушенням прав і свобод людини і громадянина, як у випадку Василя Даниліва. Адже саме Ви зазначаєте:

«Суд повинен стати тим органом публічної влади, який дієво захищає права і свободи людини та неупереджено виступає арбітром між державою і людиною»

Просимо Вас, у відповідності з Конституцією України і міжнародними стандартами, використати Ваші повноваження для унеможливлення використання практики порушення прав і свобод незаконно ув’язненого в Україні.

Текст доповнення до Звернення Василя Даниліва:

Уповноваженому ВРУ з прав людини

Лутковській В.В.

01008, м.Київ, вул.Інститутська 21/8

Осудженого Даниліва Василя  Миколайовича

(ч.2 ст.15, п.п.1,5,9,11,12,13 ч.2 ст.115;  ч.1 ст.263 КК України)

Утримуюсь в Київському слідчому ізоляторі

УДПС України м.Київ та Київської області

Доповнення до Звернення

(вх.№253758 15/26 від 12.10.2015 р.)

                                          Шановна Валеріє Володимирівно!

12.10.2015 року, моїм захисником, від мого імені, було подано до Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини, моє звернення про порушення моїх прав і свобод як громадянина України.

05.11.2015 року моїм захисником, від мого імені було подано доповнення до мого основного звернення Уповноваженому ВРУ з прав людини ( Д 254863.15/26)

Вже вкотре чергове судове засідання щодо розгляду моєї справи, яке відбулося 12.11.2015 року, закінчилось не розпочавшись, через неявку всіх членів суду присяжних. Неможливість з боку судових органів забезпечити явку присяжних і таким чином дотриматись вимог, передбачених чинним законодавством України, Європейської Конвенції з прав людини, що порушує моє право на справедливий суд і розгляд справи судом в розумні строки.

Це все відбувається у той час, коли наше суспільство, Держава стали на шлях демократичного розвитку та дотримання європейських стандартів. В жодній європейській країні не можливо уявити собі такого суддівського свавілля, такого зухвалого ставлення до людини, яка перебуває під вартою, відвертого нехтування законом та паплюження честі і гідності громадянина України, яким я є, навіть перебуваючи у статусі обвинуваченого.

Три роки і чотири місяці я перебуваю під вартою, ізольований від суспільства, страждаю від неможливості бути поряд зі своєю всією сім’єю( п’ятеро дітей, четверо з яких неповнолітні), виховувати своїх дітей, надавати матеріальну та моральну підтримку своїм рідним та близьким – без вироку суду, доведеності моєї вини, тобто фактично відбуваю покарання( за злочин, якого не скоював ), не маючи обвинувального вироку.

До цього часу я пройшов довгий, тернистий шлях, відчуваючи на собі « суддівський каток», який розчавлює простих громадян, які опиняються на лаві підсудних та не завжди винні, із сфальсифікованими справами, оскільки не кожен може витримати катування нашими судами, боротися, не здаватися, йти проти «системи».

Годі і казати, що на сьогодні, вже чотири місяці, держава та судова система не може забезпечити того елементарного права, передбаченого КПК України – мати суд присяжних.

Строк мого утримання під вартою триває, йдуть роки , затягується розгляд справи по суті, та не з моєї причини( жодного разу не зірвав судове засідання, завжди був доставлений конвоєм до судової кімнати) Але в мене існує відчуття цілковитої безпорадності , і в той час, коли судді, які призначені до участі у розгляді моєї справи, живуть нормальним життям, поряд зі своїми сім’ями, друзями, не квапляться і не переймаються долею простих людей, таких як я, громадянин України, життя і свобода яких повністю залежить від представників судової системи . Я втрачаю надію, віру та змушений терпіти катування за ґратами, а зі мною і вся моя родина.

Я впевнений, що чергове засідання, призначене на 20.11.2015 року, буде таким самим безкорисним, формальним, яки і інші засідання щодо розгляду моєї справи. Розумію, що засідання суду вкотре не відбудеться, буде перенесено, незмінним лише залишиться моє незаконне, невмотивоване перебування під вартою.

Цинічність в тому всьому є, що наші державні діячі та суспільство обурюється несправедливими вироками та ув’язненням наших політичних в’язнів в Росії Сенцова, Савченко та багато інших, але також беззаконня присутнє в нашій судовій системі правосуддя.

Прошу Вас долучити дане звернення до мого основного звернення від 12.10.2015 року, вжити всіх заходів реагування та сприяти припиненню суддівського свавілля, беззаконня та порушення моїх прав, основоположення свободи.

16.11.2015 р.

Данилів Василь Миколайович. Підпис

Передаю через свого захисника Стечакова Ігоря

Підпис

Джерело: УЄП

Leave a Reply