Актуально

Прага протестувала проти концерту “Александрівців”

By Жовтень 19, 2015 No Comments

alexandrovciПразький Майдан разом зі Східноєвропейським інформаційним центром та Українською Європейською Перспективою провели ряд акцій протесту проти виступу хору ім.Александрова в Чехії.

Найбільшу увагу приділили виступу “Александровців” в Празі. Акція проходила в формі пікету. Всі відвідувачі концерту були змушені пройти, так званою “вуличкою ганьби”, яка закінчувалася плакатами з написами “Росія, руки геть від України” і “Окупанти співають колаборантам “Біля велизного 12-метрового банера Путлера( персони, що виникла від схрещення Путіна з Гітлером). На акції звучали пісні чеського співака Квідо “Російський таракан”(пісня про чеського

Президента Земана), “Никогда ми не будем братьями”( пісня ,на слова Анастасії Дмитрук) та ” Послухай братику, братику від Крила”(слова цієї пісні спеціально до приїзду александровців написав чеський поет Павел Шрайбер Pavel Schreiber На мотив пісні “Братику ,закривай ворота”,відомого антикомуністичного виконавця Карла Крила . Виконував чеський співак Іван Вогрна Ivan Vohrna).
В другій половині акції були показані відео подій в Україні накладені на пісні хору ім.Александрова. На показ наших відео під пісню “Вежливые люди” до нас завітали і самі учасники хору. Їхня реакція була неоднозначна. Деякі іронічно заплескали зі словами “Маладци”, деякі нас обізвали, а от з одним з них мені вдалося поговорити десь хвилин 30-40. Цікава інтерпретація сучасних реалій. З більшості для нього все являється монтажем. І події на Донбасі, і звірства сепаратистів, і робота волонтерів-це все просто відеомонтаж. Пісня “Вежлівиє люді”- це просто пісня про ввічливих людей, а не про зелених чоловічків. А те що їх хор в Криму цю пісню присвятив зеленим чоловічкам-це також монтаж. Цитую:”Я сам профессионально делаю видеомонтаж, поэтому знаю ,что это такое”. При тому ,коли я обізвала їхнього путіна закомплексованим недоростком, він засміявся і сказав:”Да, я его видел вживую, он вот такой (показує під бородою), а медведев ещë меньше”.
Потішило, що основними відвідувачами концерту були або росіяни, або старше покоління чехів, ті яким дуже добре жилося за комуністів, або соціально незабезпечені люди( Думаю ,отримували квитки задармо,від державних структур. Адже,концерт проходив під захистом президента ЧР).
Події з акції були у прямому ефірі на 24 українському телеканалі. Щиро дякуємо Ользі Липінській за співпрацю
На 15 хвилині:
http://24tv.ua/…/vipusk_novin_17_zhovtnya_stanom_na…/n621534
На 38 хвилині:
http://24tv.ua/…/pidsumkoviy_vipusk_novin_17_zhovtn…/n621626
Закінчилася ціла акція протестом на самому концерті. В залі перебували празькі майданівці з групи Омен Otakar van Gemund , Martin Hnátek , допомагали їм Tomasz Peszynski, Valentina Sposobna, Natalia Nikitenko

Також, читайте більше: 

У Празі чеська група oMen знову оголилася на захист України

protest

 

protest 3 (2)

 

protest 3 (1)

Leave a Reply