Актуально

Лідери ЄНП закликають Росію звільнити Надію Савченко

By Травень 21, 2015 No Comments

im578x383-cover21

Сьогодні лідери Європейської народної партії (ЄНП) закликали Російську Федерацію звільнити народного депутата України від «Батьківщини» Надію Савченко та інших незаконно затриманих осіб.

Про це сказано в Декларації, прийнятій на зустрічі лідерів партії, що відбулася в рамках підготовки до саміту Східного партнерства у Ризі.
Photo1
«Закликаємо до повного виконання Мінських угод, починаючи з повного дотримання перемир’я та відведення важкої зброї, а також обміну полоненими, звільнення незаконно затриманих осіб, включаючи Надію Савченко, відновлення Україною повного державного контролю над кордоном, виведенням всього «іноземного збройного контингенту», зброї та найманців з української території. Закликаємо до повного виконання Мінських угод, що є передумовою для будь-якого покращення відносин з Росією», – йдеться у Декларації.
photo 2
У зустрічі взяв участь заступник Голови партії «Батьківщина», Голова Комітету Верховної Ради України з прав людини Григорій Немиря.
Його пропозицію про включення до Декларації вимоги про звільнення Надії Савченко та інших українських заручників, які перебувають на території Росії, одностайно підтримали лідери ЄНП.
photo3
Окрім того, в документі Європейська народна партія засуджує «російську агресію проти України, особливо незаконну анексію та окупацію Криму і Донбасу в Україні, що створює серйозну загрозу для безпеки в Європі».

Leave a Reply