АктуальноОсобиста Думка

Василь Данилів: Я людина – не відношусь до зграї. Я – член колективу

By Травень 27, 2015 No Comments

rufer mustang«Учень запитав у Вчителя:- Вчителю, а скільки чекати змін? – Якщо чекати, то довго – відповів вчитель.»

Наше суспільство розділяється на тих, хто в зграї та людей колективу. Зграя людей, яка прикривається законом – це судова система України, система прокуратури на Міністерства внутрішніх справ.

Їх сотні тисяч, а разом мільйон. Ця система існує на чесних людях, які мають якісь статки, розоряє їх під приводом фальшування справ, які приведуть їх до тюремного строку. Підприємцю не можливо робити в Україні чесний бізнес, ця система позбавляє такого задоволення, заганяє в тінь, де чекають конверта тори, на вигляд чесні та порядні банкіри, але в реальному житті корупціонери, які корумпують як судову, так і політичну структуру. Все буває дуже просто, політики пов’язані з брудними грошима, які їх перекачують через банківську систему.

Так і в моєму житті склалось, що я змушений останніх майже три роки збирати всю інформацію про такі брудні схеми. Я найняв декілька економістів та фінансових радників, які останні два роки працювали над цими питаннями. Смію вас запевнити, що це сотні мільярдів гривень, які пройшли лише по трьох вибраних банках та їхніх структурах. Видавати їх нашим правоохоронним органам немає сенсу. Вся правоохоронна система куплена ними та управляється політичними структурами, які також користуються цими схемами. Вся наша політична гілка, чи то Президента, чи Прем’єра, частково і опозиційних сил, пов’язана в цих схемах і тому не дає можливості розкривати ці схеми, або просто роблять все, щоб відтягнути час, а потім якось воно буде.

Потрібно діяти, направляти всю інформацію до американських служб про відмивання брудних фінансових ресурсів. Саме вони можуть підтвердити правдивість чи ні такий трансакцій через свої системи платіжних переказів. І лише після такого звернення розпочнуться слідчі дії не в Україні, але в державах, де працюють закони та немає такої зграї, як в нашій державі.

Чи змінюємось ми? Так, змінюємось, стаємо не байдужими. Подивіться на останні події. Суспільство вплинуло на керівництво Міністерства внутрішніх справ України, були звільнені такі одіозні фігури як Чоботар, Єршов…Але надалі залишились такі, як Паскаль. Саме він приймав участь в планах ліквідації Майдану та був наближений Захарченка. Працюючи багато років в цій структурі, фальшував доказову базу, саджав людей до в’язниці, при цьому, позбавляючи їх не лише волі та гідності, але і маєток та дружин. Паскаль отримував ордена та медалі, годуючи своє керівництво тим, який він фахівець в криміналістиці. Вся його фаховість заклечається в заламуванні і катуванні затриманих. Я побував в багатьох тюрмах України і зустрічався з багатьма, хто має до Паскаля багато запитань. Але це вже його особиста справа. Як любить повторювати В. Федор: потрібно відповідати за те, що робив, або може і не робив.

Про судові, чи прокурорські злочини можна писати ночами, та і не вистачить тих ночей. Візьмемо лише декілька крикучих фактів.

Дмитра Садовника обвинуваченого у вбивстві на Майдані 39 осіб, відпустили під домашній арешт, завдяки якому, він успішно сховався від слідства.

Керівника «Нафтогазу Україна» регіонала Євгена Бакуліна, який зробив збитки державі на десятки мільярдів, відпускають під заставу у 10 міл.гривень.

Посередництвом адвоката Фоміна, та спільними минулими зв’язками Баганця та Луценка, повертаються арештовані кошти, які були здобути не законним шляхом Арбузова.

Поглянемо і на іншу сторону. Тільки нещодавно з Сумської в’язниці був звільнений Володимир Никоненко, автор відомого графіті Януковича з червоною цяткою на лобі. Пройшло більше року, Януковича вже давно немає, а людина при новій владі сиділа у в’язниці. Де справедливість?

Ось такі Януковичі, Арбузови, Паскалі, Яреми та Баганці – корупціонери та люди зграї.

А такі, як Володимир Никоненко – люди колективу.

Чи буде вільна боротьба добра та зла?… Вона і була, але добро буде все більше перемагати.

Навряд чи покоління, яким зараз 50-60 років, цього дочекається, але я вірю в нашу молодь, яким зараз 20-25, саме вони є мотором нашого спільного локомотиву.

«Учень запитав у Вчителя:- Вчителю, а скільки чекати змін? – Якщо чекати, то довго – відповів вчитель.»

Тому, не будемо чекати, змінюйте самого себе і своє оточення, і все буде добре.

На колективу є чистота та істина. В зграї цього не знайдете.

Слава Україні! Тримайте порох сухим!

Політв’язень Василь Данилів, засновник УЄП

Київ, Лук’янівське СІЗО

25.05.2015

Leave a Reply