АктуальноЄвропа в Україні

Чехія підтримала надання Україні європейської перспективи

By Травень 13, 2019 No Comments

Уряд Чехії вважає, що ЄС має надати “стратегічну перспективу” трьом державам Східного партнерства, включно з Україною.

Про це заявив журналістам глава МЗС Чехії Томаш Петршичек, повідомляє з Брюсселя кореспондент ” Європейської правди “.

Як відомо, формат “Східне партнерство” (СхП) був офіційно запущений у Празі (Чехія) рівно 10 років тому, у травні 2009. У ці дні у Брюсселі проходять події, присвячені ювілею цього формату.

Коментуючи плани перед початком міністерської зустрічі ЄС, Петршичек наголосив, що Євросоюз має узгодити нові плани СхП. “Формат партнерства довів, що він є успішною політикою, але нам необхідно обговорити, що ми будемо робити після 2020”, – зауважив міністр.

Серед іншого, на думку міністра, ЄС має ухвалити рішення про нові можливості для трьох держав СхП , які вже виконують угоди про асоціацію і прагнуть подальшого зближення з ЄС . “Я вважаю, що має бути чітка європейська перспектива для цих країн (які хочуть поглиблювати відносини з ЄС) Наразі потрібно надати певну стратегічну перспективу для найбільш просунутих держав , таких як Україна, Грузія та Молдова, забезпечивши їх практичними результатами співпраці.”, – заявив він. http://eurointegration.com.ua

З перших днів свого існування (7 квітня 2011 року), громадська організація Українська Європейська Перспектива робить все можливе для того , щоб прискорити євроінтеграційні процеси і наблизити так важливе для нас всіх членство України у Європейському Союзі. Наші друзі-європарламентарі лобіюють інтереси України в овропі, представляють і захищають її у Європейському парламенті. Ми створюємо та підтримуємо позитивний імідж України у Європі , активно співпрацюємо з провідними європейськими політиками, громадськими активістами, лідерами, які щиро підтримують Україну.

У 2018 році ми започаткували новий проект “Європа в Україні” і залучили до нього європарламентарів та політичних діячів світового рівня. З їхнім досвідом і допомогою створили Групу підтримки України , з якою активно працюємо разом над тим, щоб Україна стала для ЄС стратегічно важливою, сильною правовою державою, яка крок за кроком, впевнено наближається до повноправного членства в ЄС.

Згадуючи слова щирого друга України, Президента Європейської Ради Дональда Туска:
«Тут і зараз хочу сказати, що немає справедливої Європи без незалежної України. Немає безпечної Європи без безпечної України. Простіше кажучи, немає Європи без України », -! Ми усім серцем віримо, що Україна у найблищому майбутньому приєднається до спільноти європейських країн , адже вона завжди була і є Європою, не залежно від думки деяких євроскептиків і агресивних, загарбницьких дій нашого східного сусіда.
Ми розсудливо зробили свій вибір і завжди маємо боротися за повернення України в родину європейських народів.

Спасибі всім учасникам цього процесу !!! Хай живе незалежна і соборна Україна !!! 

УЄП