AktuálněKulturně-Vzdělávací Projekty

Ukrajinské knihy pro děti na Východě Ukrajiny – Kosťantynivka Doněcké oblasti

By Leden 22, 2019 No Comments

V rámci projektu „Pomáháme Ukrajině spolu“ do města Kosťantynivka Doněcké oblasti byl doručen čtvrtý balík s knihami v ukrajinštině. 28 knih od UEP dostala knihovna společenské iniciativy DRUZI (Facebook)

DRUZI je veřejný kreativní prostor pro osobní rozvoj a zdokonalení, neformální vzdělávání a rozmanité iniciativy mládeže. Sami o sobě říkají: „Naše mise je nadchnout srdce mladých lidí a změnit život našeho města i země“. Tým DRUZI pracuje ve mnoha směrech: neformální vzdělávání, kultura i úmění, sociální projekty, ekologické iniciativy a urbanistika.

Výkonná ředitelka UEP Galina Andrejciv poznamenala, že tato sada knih je prvním krokem ke spolupráci s kreativním prostorem. „Myslím si, že to je skvělá i důležitá iniciativa, zejména pro mládež na Východě Ukrajiny. Budeme v kontaktu s DRUZI a budeme i nadále podle možnosti pomáhat“.

Chtěli bychom poděkovat volontéru a spolukoordinatóru projektu Volodymyru Teleňko za pomoc při sepisování seznamu a našemu kamarádu i kolegovi Olegu Slabospitskemu, který seznamil UEP s DRUZI. Také jsme velice vděční Oleksijevi a jeho týmu z knihkupectví „Zmist“ za rady ohledně nákupu knih a za poskytnutou slevu. (Za sebe doporučujeme, pokud budete v Poltavě, zajít do tohoto khinkupectví. Velice útulné, nachází se v samém centru města. Tady si můžete nejen něco vybrat ze širokého sortiment knih, ale i dát si dobrou kávu). Také mockrát děkujeme našim ukrajinským a českým kamarádům za jejich podporu a za to, že máme možnost realizovat podobné projekty!

Zapojit se do daného projektu lze dvěma způsoby: jednou možností je navrhnout knižku, a druhou – podpořit nás finančně na transparentním účtu UEP: Raiffeisen Bank a.s., 6283201001 / 5500 s komentrářem: UA.CZ.Knihy detem. Budeme velice vdeční! Každá koruna, a pak i každá nová knižka přinesou takovou radost dětem!