Робочий день громадської організації починається і закінчується, коли того вимагає ситуація. День УЄП 22 березня завершився відвіданням круглого столу із представниками структур, які працюють із теперішнім і майбутнім української поліції.

Спікерами на круглому столі були:

Олександр Користін – Заступник директора Державного дослідницького інституту Міністерства внутрішніх справ України, колишній ректор Одеського державного університету внутрішніх справ;

Василь Франчук – підполковник, голова відділення міжнародних стосунків Львівського державного університету внутрішніх справ;

Олександр Дімітревич – психолог Crisis Response Eastern Europe;

а також  Петр Пойман – кримінолог та політичний аналітик, член громадської організації Team for Ukraine – «Команда для України».

Говорили про співпрацю між Україною та Чехією, а також іншими країнами Європи – задля обміну досвідом, задля обміну студентами і роботою над спільними проектами. Говорили про реформи та незамінність аналітичної діяльності у боротьбі зі злочином. Говорили і про те, як жити із наслідками пережитої кризи чи травми та як впоратись із ними психологічно.

Цей круглий стіл завершив своєрідну програму обміну досвідом, в рамках якої Team for Ukraine у Празі провели ряд лекцій та тренінгів для гостей з України. Team for Ukraine – організація, заснована на громадських та волонтерських закладах у 2014 році, члени команди якої – чехи та українці. Вони не лише запрошують українських гостей до Чехії, але й самі вирушають безпосередньо до України, аби впроваджувати свій певний досвід у роботу української поліції.

Українсько Європейська Перспектива висловлює щиру подяку Команді та сподівання на плідну співпрацю у майбутньому!