AktuálněKulturně-Vzdělávací ProjektyPomoc vojákům

Prezentace sociálního multimediálního projektu Vítězové

By Listopad 9, 2017 No Comments

Praha. Dne 21. listopadu 2017 ve 12.00 se v Malém sále Ústřední knihovny Městské knihovny v Praze (Mariánské náměstí 98/1, Praha 1) uskuteční prezentace sociálního multimediálního projektu zpravodajské relace TSN na kanálu 1+1 a časopisu VIVA! Vítězové.

Projekt seznamuje s příběhy veteránů Antiteroristické operace na východě Ukrajiny, kteří v bojích přišli o část končetin, avšak neztratili chuť do života. I přes těžká zranění začali nový život, sportují, žení se a vychovávají děti, cestují nebo podnikají, někteří se vrátili do služby v armádě. Všichni se s optimismem dívají do budoucna, jsou inspirací pro ostatní lidi.

Projekt Vítězové v Praze představí vedoucí pořadu TSN na kanálu 1+1 Solomija Vitvická a také jeho přímí účastníci – Vadym Svyrydenko, Vadym Dovhoruk a Serhij Chrapko. Na akci zazpívá Svitlana Tarabarova. Projekt se skládá z fotografií známého ukrajinského fotografa Oleksandra Morderera a umělecké ředitelky Teťjany Rublové, backstage video prezentace a série příběhů zaznamenaných Solomií Vitvickou.

Velvyslanectví Ukrajiny v České republice projekt Vítězové v Praze představí za podpory občanského sdružení Ruta.

Vítězové původně odstartovali jako fotografická výstava, tento záměr ale rychle přerostl ve velký multimediální projekt, který byl již prezentován nejen v řadě měst Ukrajiny, ale také ve světě.

Volný vstup.

Leave a Reply