Культурно Освітні Проекти

«Як смакує Україна» на Фестивалі Kaleidoskop 2017

By Червень 4, 2017 No Comments

МГО “Українська Європейська Перспектива”, UAPORTAL.CZ та волонтери ласкаво запрошують вас друзі навідатись до українського намету в суботу, 10 червня, від 12 до 21:30.  Центральноий парк на Панкраці в Празі-4 . 

Прийдіть на мультикультурний фестиваль Kaleidoskop 2017  і подивіться, як буде представлена Україна на цьому святі культурного різноманіття, музики, танцю, національної кухні багатьох країн світу,  яке проводить адміністрація району Прага 4.

Що ми приготували для гостей фестивалю:
13:00 – 14:00  Майстер-клас з  виготовлення тканого гобелену. Проводить на професійному ткацькому станку українська майстриня народної творчості Лідія Кришталь.
14:00 – 15:00  Майстер-клас з виготовлення  українських віночків із польових і штучних квітів. Проводять українська майстриня  Людмила Гончар.
15:00  – 16:00 Майстер-клас з живопису від нашого доброго приятеля , українського художника зі світовим іменем Олександра Оніщенка Galerie Jakubska
16:00 – 16:30 Український гурт з Кам’янець-Подільська “Zapaska“-  виступить на великій сцені. Поспілкуватись після виступу із Яною Шпачинською і Павлом Нечитайло зможете біля українського намету.

17:00 – 19:00   Майстер-клас з української традиційної вишивки.  Навчатиме українська майстриня Людмила Гончар.

Від 12:00 до 21:30  біля українського намету  впродовж всього дня:

–  АРТ Майданчик та забава для дітей та дорослих.

–  Виставка сучасних плакатів України.

–  Виставка фотографій з Майдану та ATO, світлини від визнаного в Україні фотографа і волонтера Івана Богдана.

–  Благодійний ярмарок присвячений нашому проекту ” Канікули для дітей загиблих військових”, який вже в четверте проходитиме у Празі. Дітки будуть відпочивати  у нас  з 3 по 10 липня 2017 року.

–  Виставка народної творчості – вишивки, український стрій, прикраси, ткані вироби, картини, кераміка, петриківський розпис і  трипільська культура, тощо.

–  Традиційні українські страви і напої- зможете зкуштувати справжній Бограч, коровай, вареники, голубці, борщ і сало з часником, налисники з капустою і грибною мачанкою, українська горілка і квас, це і багато іншої нашої рідненької смакоти вам подаватимуть наші симпатичні газдиньки в українському наметі.

Приходьте! Запрошуйте своїх друзів! Буде круто! 

Вхід безкоштовний. 

Посилання на подію чеською мовою:  http://www.festival-kaleidoskop.cz

Leave a Reply