“Різдво для дітей з України”-таку акцію вже втретє проводить МГО ” Українська Європейська Перспектива” для дітей загиблих на фронті Героїв України.

Дітки приїжджають до святкової чеської столиці на відпочинок та пізнання Чеської Республіки.  Ця благодійна акція проодить за підтримки мерії Праги 4, дитячого садочку ” 4 Pastelky”, ГО в Україні “Допомога дітям Героїв”, компанії “Регабус”, “Taiko a.s.”,  ГО”Празький Майдан, та десятків волонтерів і благодійників. Патронат над проектом взяв на себе Птер Штєпанек, староста району Прага 4.

П’ятнадцять дітей з різних куточків України віком від 7 до 14 років і троє дорослих в якості супроводу, від 24 до 29 грудня мають змогу побачити казкове Різдво в Празі, ознайомитись із різдвяними звичаями і традиціями Чехії, побувати в празькому зоопарку, Національній Галереї, Музеї шоколаду, Королівстві залізних доріг, Національному технічному музеї, Дім іграшок Hamleys тощо.

Різдво-це час втілення дитячих мрій і сподівань і будь-хто може вчинити це, скажімо, надавши дитині різдвяний подарунок, запропонувавши організаторам проекту свої послуги безкоштовно або зі знижкою.Також, надіславши на рахунок УЄП фінансовий внесок на оплату транспорту, екскурсій, харчування та подарунків.

“Наш проект спрямований не лише на психологічну реабілітацію дітей, які постраждали від збройного конфлікту, а й посприяти ентузіазму з приводу зближення України з ЄС на прикладі функціонуючого європейського міста”- каже координаторка проекту, Галина Андрейців.

Leave a Reply