Актуально

Допит Януковича як свідка – крок реабілітації і повернення його до політики

By Листопад 30, 2016 No Comments

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що допит у суді Віктора Януковича як свідка, а не обвинуваченого – це крок для його повернення до реальної політики в Україні.

«Допит Януковича у суді не як злочинця і обвинуваченого, а як свідка – це фактичне надання трибуни для його реабілітації і певний крок для повернення Януковича до реальної політики», – заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко у програмі «Велике інтерв’ю з Євгеном Кисельовим» на телеканалі «NewsOne».

За її словами, в цьому контексті слід розглядати дії президента України Петра Порошенка як заздалегідь продумані, оскільки саме чинний президент Петро Порошенко намагається у нинішніх умовах «використати ресурс, щоб отримати певні гарантії, коли він від цієї влади буде усунений».

«Порошенко почав шлях до реабілітації, відбілювання і повернення до української політики Януковича, тому що у нього немає шансів залишитись в політиці. Я переконана, що існує домовленості між Януковичем і Порошенком», – акцентувала вона.

Лідер фракції «Батьківщина» пояснила, що відповідно до останніх соціологічних досліджень рівень довіри до парламенту, уряду і НБУ складає всього лише 1%, а рівень довіри до президента – 3%. Саме тому президент Петро Порошенко як досвідчений політик розуміє, що «прийшов кінець його президентства і він має утриматись якомога довше».

Юлія Тимошенко підкреслила, що вона переконана, що існує «домовленості між Януковичем і Порошенком», при цьому «посередником домовленостей є і Кремль, і делеговані люди для введення таких переговорів».

Лідер фракції «Батьківщина» також наголосила, що президент Петро Порошенко намагається акумулювати у власних руках вплив на всі силові структури в Україні.

«Я впевнена, що існує тіньова домовленість між Порошенком і Януковичем щодо дискредитації частини людей, які були на Майдані, і зараз займають керівні посади в силових структурах для того, щоб їх дискредитувати і усунути. І Порошенко відчуває, що під ним хитається крісло, і йому потрібні такі віддані силовики, як Луценко», – зауважила вона.

Також допит у суді Януковича Лідер фракції «Батьківщина» назвала фактичним відверненням уваги суспільства від критичних і важливих соціально-економічних проблем країни.

«По-суті, це третій супутній бонус – президент перенаправив увагу людей із реальних проблем на шоу із допитом Януковича», – обурилась вона.

Парламентарій наголосила, що за час завершення Революції гідності сьогодні ніхто не притягнутий до відповідальності, оскільки «продають кримінальні справи тим, проти кого вони відкриті».

«І на цьому заробляють десятки і сотні мільйони доларів», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Leave a Reply