Актуально

У п’ятницю відбудеться глобальний світовий мітинг Stop Putin’s War In Ukraine 2.0

By Жовтень 10, 2016 No Comments

У п’ятницю, 14 жовтня, українські патріоти та друзі України по всьому світі вийдуть на черговий глобальний мітинг проти російської агресії. Мітинги під гаслом «Stop Putin’s War In Ukraine» відбудуться в багатьох містах України, Європи, США, а також в Австралії, Китаї та Новій Зеландії.

Учасники міжнародної акції протесту світової ураїнської діаспори пікетуватимуть дипломатичні установи Російської Федерації, а також урядові будівлі країн, у яких проживають, аби привернути увагу до ситуації на сході України. «Хоча зараз події в Криму та на Сході Україні уже майже не висвітлюються світовими медіа, розпочата Путіним гібридна війна ніколи не припинялась і продовжує забирати людські життя», – кажуть ініціатори й запрошують усіх охочих долучитися до міжнародної акції #StopPutinsWarInUkraine.

Організатори мітингів озвучили три вимоги, які вони скерують до Європарламенту, ОБСЄ, дипломатичних установ по всьому світу:

  1. Вивести з території України всі російські окупаційні війська, а також повернути назад у Росію всю зброю та воєнну техніку.
  2. Посилити (збільшити) спостережну місію ОБСЄ і подовжити її роботу до 24 годин на добу 7 днів на тиждень, а також допустити місію ОБСЄ до частини українсько-російського кордону який Україна тимчасово не контролює – адже російсько-сепаратистські війська припиняють атаки тільки тоді, коли спостерігачі ОБСЄ присутні на фронті.
  3. Звільнити громадян України, які незаконно утримуються під арештом – як на території Росії, так і в Криму – за політично мотивованими і сфабрикованими звинуваченнями.

«У разі невиконання наших вимог залишаємо за собою право на більш рішучі дії, а саме деякі активісти будуть проводити наші акції в зоні військових дій, з залученням засобів масової інформації для висвітлення подій у всьому світі», – додають організатори акції.

Свою участь в акції вже підтвердили громади у містах таких країн, як Швейцарія, Франція, Нідерланди, Бельгія, Фінляндія, Німеччина, Латвія, Чеська Республіка, Португалія, США, Угорщина, Австрія, Естонія, Іспанія, Італія, Греція, Кіпр, Польща, Китай, Болгарія, Австралія, Велика Британія, Ірландія, Ізраїль, Нова Зеландія.

Координатор акції – Ірина фон Бург (Швейцарія).

Зa даними Світового Конгресу Українців, за межами України проживає 20 мільйонів осіб українського походження.

Джерело: facebook.com/StopPutinStopWar

Leave a Reply