Актуально

Flag Day in Ukraine. День Державного Прапора України

By Серпень 23, 2016 No Comments

За останні два роки Прапор України став більше ніж офіційним символом, він наповнився новим змістом, новими емоціями та новим значенням.
Все це тільки збагатило його давню і героїчну попередню історію.
Жовто-блакитні барви символізували Київську Державу ще до християнізації Русі. Майже всі герби міст України загалом обрамлялися жовто-блакитними кольорами. З XVIII століття полкові й сотенні козацькі прапори Війська Запорозького вироблялися з блакитного полотнища, на якому жовтою фарбою наносився хрест, зорі, зброя, постаті святих.
Упродовж історичного розвитку жовто-блакитний прапор був символом боротьби за свободу українського народу.

Відтепер Прапор України — це символ боротьби України та всієї Європейської цивілізації проти останньої тоталітарної постсовєтсько-ординської імперії, якою наразі є Росія. Недарма вона так його боїться і ненавидить.

Прапор України — це символ нашої незалежності, це символ вільної, непереможної та сповненої гідності людини.

Війна за незалежність продовжується! Синьо-жовті  прапори тепер на блок-постах, на бойових машинах, у бліндажах і військових палатках по всій лінії фронту, синьо-жовті кольори і шеврони стали символом мужності українських воїнів.

«Знаючи ціну простому полотнищу, що складається з двох рівнозначних смуг двох дуже теплих, світлих і надзвичайно рідних кольорів – небесно блакитного і жовтого, я хочу привітати всіх своїх друзів і рідних, братів по крові і по зброї, волонтерів та співчуваючих, поліцейських і рятувальників, лікарів і вчителів, та просто всіх СПРАВЖНІХ, хто сміливо, на непохитних ногах і в повний голос може сказати – “Я – Українець” з одним з найбільш значущих для мене державних свят – Днем Державного прапора !!! Повірте мені на слово, майже рік він для нас і був символом незалежності, тим, що наповнювало змістом твій день ТАМ і тим, що дарувало надію на твій день ПОТІМ !!! Так що саме цей день і це свято як ніякий інший і асоціюється з незалежністю … З тієї незалежністю котра не була придбана прийняттям акта, а з тією, яка виборювалася і затверджувалася зі зброєю в руках сотнями тисяч життів тих СПРАВЖНІХ, хто так і не дочекався свого дня Потім !!! Зі Святом !!! Слава Україні !!! Маю за честь » Кирило Недря «Доцент», лейтенант ЗСУ, зам командира роти 93-ої ОМБР, захисник Донецького аеропорту.

фото Константин Попов


фото Іван Богдан

Leave a Reply