Актуально

Екс-соратник Данилишина залишається в СІЗО більше 3,5 років без вироку суду

By Лютий 2, 2016 No Comments

Василь Данилів, Богдан Данилишин – засновники МГО ” УКраїнська Європейська Перспектива”

Прокуратура підозрює Василя Даниліва в організації замаху на банкіра Сергія Дядечка в 2012 році.
Бізнесмен Василь Данилів, один з лідерів громадської ініціативи “Українська європейська перспектива” на чолі з Богданом Данилишиним, вже 3,5 роки провів у СІЗО без вироку суду за підозрою в організації замаху на банкіра Сергія Дядечка. Про це стало відомо від родичів підозрюваного.

Сам Василь Данилів стверджує, що він піддався кримінальному переслідуванню з політичних мотивів. Під час передвиборної кампанії 2010 року Данилів був куратором західних областей України від штабу кандидата в президенти Юлії Тимошенко. Він також працював у Донецькій і Луганській областях щодо недопущення фальсифікації виборів кандидатом Віктором Януковичем і його командою. Після перемоги Януковича на виборах, Данилів переїхав до Праги, побоюючись переслідувань. Там він разом з колишнім міністром економіки України Богданом Данилишиним створив організацію “Українська європейська перспектива”. Напередодні виборів 2012 року він повернувся в Україну і очолив виборчий штаб Соцпартії України, проте був затриманий за підозрою в замаху на банкіра Дядечко.

Рідні Василя Даниліва стверджують, що з першого дня затримання від нього вимагали дати неправдиві свідчення проти Юлії Тимошенко, її оточення і керівництва опозиційної партії “Батьківщина”. Даниліва відвідували керівники МВС на чолі з міністром Віталієм Захарченком (зараз переховується в Росії), Василем Паскалем (звільнений з МВС), представником прокуратури Олегом Пушкарем, який вів “справу Тимошенко”. За словами представників Даниліва, всі вони домагалися від нього неправдивих свідчень проти Юлії Тимошенко, за що обіцяли йому свободу і закриття кримінальної справи. Після відмови обумовлювати Тимошенко, Данилів пережив знущання і тортури, стверджують його рідні.

У середу 3 лютого 2016 в 10:00 в Шевченківському райсуді Києва буде в черговий раз слухатися справа Даниліва (суддя Олег Лінник).

Джерело: Ukr.netLB.ua 

Leave a Reply