Актуально

Українські митці вимагають повної відмови від російського медійного продукту

By Січень 29, 2016 No Comments

Українські митці звернулися до президента з вимогою закрити український ефір від відео- та аудіотоварів з Росії. Про це повідомляється на прес-конференції 28 січня.

“Зараз вся російська медіапродукція несе елемент пропаганди: або звеличування російських військ, або ідеї “русского мира”. Стратегія заборони окремих акторів чи фільмів виявилася недостатньо ефективною. Ми вважаємо, що треба заборонити будь-який інтелектуальний продукт з Росії….Ми вимагаємо від президента в інтересах національної безпеки заборонити будь-який імпорт відео- та аудіопродукції з РФ, а також заборонити трансляцію такої продукції в українському теле- і радіоефірі”, – сказав Іван Леньо фронтмен групи «Kozak System»

Крім того, він повідомив, що група українських медіаперсон має намір зареєструвати відповідну петицію на сайті президента.

 У свою чергу, присутній на прес-конференції музикант і художник Антін Мухарський закликав власників медіагруп і керівників телеканалів до масштабного діалогу.

 Звернення до президента підписали, зокрема, лідер гурту ВВ Олег Скрипка, учасник «Кому Вниз» Андрій Середа, учасник гурту «Мандри» Сергій Фоменко, учасниця «Українські Барви» Оксана Стебельська, письменники брати Капранови, казкар Сашко Лірник.

Сашко Лірник: Деокупація українського ефіру – а ля гер ком а ля гер

Нарешті ми зібралися. Українські артисти, рокери, письменники і видавці. Це теж наша війна.

З нами воюють не тільки танками-бурятами-градами. З нами воюють інформацією, фільмами, серіалами і тому подібним.

Воюють давно.

Воюють непомітно і постійно.

За роки цієї прихованої війни знищена українська книга, українське кіно, українське телебачення, українська музика. Я не перебільшую.

З жахом спостерігаю як зменшується навколо нас український простір в мас-медіа,

Вже немає куди принести свій фільм, мультик, пісню і книжку.

Все навколо захоплено продукцією країни-агресора. Не тільки Крим і частина Донбасу, а і наше рідненьке телебачення, радіо, магазини.

В країні виникла ситуація шизофренії – з обох сторон фронту стоять поціновувачі і споживачі “Вороніних”, “Няні”, “Лєсоповала” і “Валєрії” з “Порєчєнковим”. Ну це я образно, але ви зрозуміли про що мова.

Чому прибацана держава захищає зброєю східний фронт і ніхріна не захищає внутрішній фронт?

Адже, якби не допускали у свій ефір всю цю іноземну (підкреслюю ІНОЗЕМНУ !!!!) херню, то не було б у нас цієї війни взагалі. Кому це не очевидно – той ватнік у сьомому поколінні і не лікується.

Не треба було б посилати на смерть кращих своїх синів. Досить було б у свій час заборонити (так ЗАБОРОНИТИ!!!) всі ці “бригади-мєнти-лєсоповали”. І не сформувавася б шар гною, в якому виростають сепаратисти і патріоти чужої країни-агресора.

Тому настав час воювати не тільки на сході, але і тут. Воювати за Україну.

За українську Україну а не за Російську Федерацію-лайт, або “Русскую Украіну бєз Путина”.

В межах повноважень держави захищати свій простір як територіальний, так і інформаційний.

Я вже не кажу, що, купляючи товар у держави-агресора (а фільми-серіали-музика і т.д. є чистим товаром), ми фінансуємо вбивство своїх же громадян.

Тому ми звекртаємося до Уряду і Президента з вимогою повністю заборонити ввезення і купівлю, а також демонстрацію в українському ефірі продукції держави-агресора.

До речі, як роблять у всьому світі.

За цей ввіз, купівлю і демонстрацію відповідають конретні люди. Їх небагато і до них треба і необхідно вжити суворих покарань згідно закону.

Тоді і український контент зможе пробитися і заповнити український простір.

Це не моя примха – це вимога народу, який хоче бачити, чути і споживати своє рідне, а не труїтися чужим.

Наркотики ви ж забороняєте?

Приєднуйтесь до нашої ініціативи ось тут –Закрити український ефір для відео- та аудіо- товарів РФ!

Це не все. Це тільки початок.

Сашко Лірник lirnyksashko site.ua

Leave a Reply