Актуально

МЗС України- зустріч з представниками української громади в Чехії

By Грудень 18, 2015 No Comments

Керівник консульської служби коротко поінформував співвітчизників про результати проведених консультацій з консульсько-правових питань, зокрема, про довомленості з чеською стороною щодо вирішення проблемних питань у візовій сфері.

А.Сибіга ознайомив співрозмовників із змінами в законодавстві України в напрямку скасування бюрократичних процедур у консульській сфері, повідомив про оформлення дипустановами України, у разі необхідності термінового документування осіб, паспортних документів з обмеженим терміном дії (до півроку), а також про кроки з метою пришвидшення видачі біометричних паспортів громадянина України для виїзду за кордон.

Директор ДКС візначив належний рівень організації роботи консульського відділу Посольства з надання консульських послуг та висловив вдячність українській громаді за її активну позицію та неоціненну допомогу при поширенні інформації щодо анексії Криму та військової агресії РФ на Сході України.

А.Сибіга щиро подякував місцевим волонтерам за підтримку українських воїнів, які оберігають мир в зоні АТО, фінансову й матеріальну допомогу медичним закладам України, в яких проходять лікування поранені  бійці, а також за допомогу сім’ям загиблих.

У зустрічі також взяли участь Посол України в ЧР Борис Зайчук, перший секретар з консульських питань Валерій Лобач та перший секретар з консульських питань Павло Ковтун.

МЗС України

Leave a Reply