Актуально

Кілька тисяч учасників Маршу героїв у Києві вимагали звільнення політв’язнів

By Жовтень 14, 2015 No Comments

marsh herojiv

14 жовтня, у Києві пройшов багатотисячний  ” Марш героїв”, присвячений 73-річчю створення УПА та Дню захисника України.

Хода стартувала з Михайлівської площі. Передував маршу мітинг за участі активістів «Свободи», «Правого сектора», Конгресу українських націоналістів та ОУН. Перед початком мітингу священик прочитав молитву, а усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих у війні на Донбасі. Опісля націоналісти, розтягнувши кількаметрові синьо-жовтий та чорно-червоний прапори, вулицею Велика Житомирська попрямували до Лук’янівського СІЗО, де влаштували мітинг на підтримку політв’язнів.

Близько шести тисяч мітингувальників скандували: “Свободу політв’язням!”«Україна понад усе», «Ми вимагаємо свободи на правди», та вигукували патріотичні гасла.

Микола Коханівський: “Свято справді величне. Я його зустрічаю з 2005 року. Зустрічаємо ми його в часі війни з внутрішнім і зовнішнім окупантом. Наразі вже війна триває 1,5 роки, внутрішній окупант зараз набагато небезпечніший за зовнішнього. Якщо зовнішнього ми ще можемо бити, а от коли внутрішній заважає, зовнішнього окупанта добити складно. На сьогоднішній день внутрішній окупант Порошенко ув’язнив більше 80 патріотів, 50 з яких добровольці. І арешти тривають.

Що ж нам робити? Добровольчий рух “ОУН”, головою проводу якого я є, відмовляємось іти на вибори, не хочемо гратися в політику з режимом Порошенка, і ми чекаємо на революцію. Мало того – ми як можемо її наближаємо. В цей величний день хочеться побажати українцям перемоги над московським окупантом, і повалення режиму внутрішньої окупації Порошенка, побудувати нам нарешті УССД – величну державу, яка проіснує аж поки наш Господь не повернеться на землю.

Режим Порошенка – це режим Януковича, який відтворюється і відновлюється, а судячи з кількості політв’язнів – він ще гірший”.

МГО “Українська Європейська Перспектива вдячна організаторам і  учасникам Маршу героїв, за підтримку політв´язнів, серед яких ось вже більше трьох років утримується в СІЗО засновник УЄП Василь Данилів. 

Слвава Україні! 

didus

 marsh

Leave a Reply