Допомога дітям героїв

Бути добру. Чехія-Україна адресна допомога діткам загиблих Героїв

By Липень 2, 2015 No Comments

 

Щоб оправдати статус Феї, потрібно вміти сповнювати бажання та мрії. Так з’явився “Список мрій” діток, батька яких забрала війна, та їх матусь.
Мрії, які б міг сповнити люблячий батько і чоловік, але війна такої можливості йому не дала.
Отже, благодійну справу розпочато . Цього разу ми з вами сповнили мрії 15 сімей загиблих Героїв України в західних і східних її областях.

А саме:
1. Гвардійськ, Дніпропетровської обл. Сім’я Романа Прісчепи. Дружина Аня, синочок Данилко 4 роки.
Роман- офіцер дисантник 25 ВДВ. Нагороджений орденом “Богдана Хмельницького”. Отримав важкі поранення, переніс безліч операцій. Загинув в ДТП під час транспортування у Ірпінський військовий госпіталь. Статус “Учаснина АТО” він так і не отримав, посмертно його сім’ї в цьому відмовили. Відповідно жодні пільги і компенсації сім’я Романа не отримала.

2. Гвардійськ. Сім’я Дмитра Жукова. Дружина Юля, син Артем 11,5 років.
Дмитро- майор 25 ВДВ. Посмертно присвоєне звання Підполковник.
Нагороджений Орденом “За мужність” ІІІ ступеню, також Орденом “Богдана Хмельницького”(посмертно). Загинув під час мінометного обстрілу- осколочне поранення головного мозку.

3. Маленька Кіра – донька загиблого 29.08.2014 під Іловайськом, тепер вже, старшого лейтенанта, командира взводу снайперів 93 ОМБ Андрія Ольховського. Андрій був незвичайною людиною, принциповою і справедливою, його любили та поважали усі хлопці з взводу . Не раз, приходячи з увалу, його бійці привозили з дому особисто йому якійсь подарунок.
У нього було багато друзів. Його друзями були і ми…
Андрій завжди чітко знав що за чим має йти і які команди при яких ситуаціях треба віддавати. Андрій мав службу у французькому легіоні і коли почалась війна в Україні одразу пішов у військомат. А взяли його в крайній день “набору”…
За особисту мужність і високий професіоналізм, вірність військовій присязі, 04.06.2015 Ольховського Андрія Олексійовича нагороджено Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеню (посмертно)
Чотирирічна донечка Кіра від нас отримала омріяний рожевий велосипед.

4. Родини заступника командира парашутно-десантної роти з озброєння 25 бригади -Чигринова Дмитра, загиблого 12.08.2014 під Вуглегірськом. В нього залишився маленький Віталік, сонячний і усміхнений хлопчик.

Зі спогадів дружини про коханого чоловіка, ми дізналися, що Дмитро захоплювався різьбою по дереву, колекціонував ножі, був фанатом танкової техніки та збирав моделі танків. Він своїми руками зробив підшоломник та кольчугу, як у лицарів, але до кінця доплести її так і не встиг… Одного разу, ще до початку цих трагічних подій, своїй дружині Тетяні Дмитро сказав, що хоче загинути в бою, як справжній воїн… Чигринова Дмитра Вікторовича нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеню (посмертно ).

Маленький Віталік отримав від нас по списку мрій в подарунок роликові ковзани і іграшки.

Вічна слава нашим Героям!

Шість сімей загиблих, в час нашого приїзду до Дніпра, були у відїзді. Нашу допомогу до Гвадрійська, Дніпродзержинська, Солонянського райому та Дніпропетровська найближчим часом відвезе чудова подруга-волонтер з АРМІЯ SOS Olena Mykhailova.

Адресно передали планшети, велосипеди, скейтборд,ролики, самокати, іграшки, машинки, безпровідну клавіатуру та миш, дитячий одяг, памперси, потреби і одяг для немовлят.

Все це стало можливим, завдяки щедрій фінансовій допомозі міжнародної компанії W.A.G. payment solutions.
Дорогі друзі з Дніпра і Львова, ви приклали дуже багато зусиль, щоб принести радість цим дітям. Я безмежно вдячна долі, яка нас звела. Щастя і добра вам!
Боже, бережи сімї хлопців, які тримають для нас небо, дай їхнім діткам щасливу долю.
Миру всім нам.

Більше фото – тут.

Джерело: facebook Galina Andrejceva

Хочеш допомогти:

Номер дзеркального рахунку UEP для благодійної допомоги сім’ям загиблих і живих:

Raiffeisen Bank 6283201001 / 5500 з позначкою: Dity herojiv ваше прізвище та ім’я.

Leave a Reply