АктуальноОсобиста Думка

Василь Данилів: Погляд зі сторони не байдужому спостерігачу

By Квітень 27, 2015 No Comments

«Почуйте Донбас!» – викрики, за які сховались Ахметови та Клюєви, Бойки та Януковичі, котрі є вихідцями з цього краю, і як кліщі присмоктались до тіла України і висмоктують з нього всі соки через корупційні схеми НКРЕ. Мільярди доларів, і все це проходить від початку нашої незалежності.

Розпочну з наболівшого для більшості нашого народу – нові тарифи , як можна сміло назвати –«шокова терапія». Це справді шокова, але не терапія. Місяць розпочався з біганини задля оформлення субсидій, багато хто в це зовсім не вірить, деякі бояться замовляти, щоб не було нараховано двічі. Сміливі змушені займати черги і очікувати цілими днями, щоб їх оформити. Як на мій погляд, безглузда система соціального захисту споживача.

 

Нарахування по тарифам.

Зверніть увагу на НКРЕ- регулятор, який розписує не тільки державні тарифи, але всі тарифи електроенергії, газу, тепла, це державна установа, яка вже давно захоплена олігархічними кланами. Повертаючись до березня 2010 року, коли був призначений такий собі донецький фахівець Тітенко Сергій – людина донецького клану Ахметова та Клюєва. Пробув він на цій посаді чотири роки. По моїм розрахункам, окрав населення нашої країни на десятки мільярдів доларів, нараховуючи вигідні ціноутворення ДТЕК – компанії Ахметова, та структурам Клюєва, Саші Януковичу та Фірташу. Замість того, щоб бути на допиті в Генеральній Прокуратурі, і нести покарання за свої злочини і корупційні схеми, він знаходиться на посаді радника Прем’єр Міністра Яценюка! Як це можна розуміти та поєднати всі нові ціноутворення по тарифам? Скажу одним словом , «договорняк» старої влади з новою. А підтвердження цьому можна знайти в ревізії та оцінці діяльності НКРЕ з березня 2010 року, по сьогоднішній день.

 

Щодо звинувачення на адресу Прем’єр Міністра останнім часом – потрібно Прем’єр Міністру бути відкритим, та не перешкоджати розслідуванню таких підприємств, як «Енергоатом», «Укргазвидобування», «Нафтогаз України», а також, оцінці роботи НКРЕ.

До цієї теми можна приєднати і страйки шахтарів.  Дві профспілки об’єднались вперше з 1989 року. Шахтарська профспілка і Незалежна профспілка гірників були виведені на вулиці на чолі з Волинцем М.Я. Були використані менеджментом ДТЕК, і саме Ахметівська структура вирішила приєднатись для тиску на владу, щоб вирішити свої економічні проблеми.

 

2012 рік – дотації вугільної галузі через бюджет 12 мільярдів.

2013 рік – дотації 11 мільярдів, а це по курсу 8 тобто 1,5 мільярд відходили з бюджету до кишень менеджменту ДТЕК та його власнику. Мала частина залишалась в збиткових державних шахтах.

З початку нашої незалежності найбільш рентабельні шахти були прихватизовані Ахметовим, Звягільським, Януковичем та Іванющенко , а самі збиткові та нерентабельні залишились в державній власності. Проблему «почути Донбас», можна вирішити таким чином – вигнати окупантів з території, на якій знаходяться близько 60 шахт, репреватизувати всі шахи в державну власність і частково закрити неліквідні, яких є близько 10-15 відсотків. Всі решта мають бути в одній власності і перекривати одна одну, виходячи в цілому на плюс , і обійтись без дотацій а працювати в рамці ринкової ціни. Тобто зробити так, як було в Англії в 1984 році. Тоді було закрито 20 шахт з 180-ти, були бунти та страйки, але «Залізна леді» – Маргарет Тетчер, не зважаючи на страйки, закрила шахти, надавши можливість тисячам безробітних шахтарів влаштуватись на нові місця в іншій галузі. Але, саме головне, позбавила всіх громадян Англії дотувати цей сегмент.

«Почуйте Донбас!» – викрики, за які сховались Ахметови та Клюєви, Бойки та Януковичі, котрі є вихідцями з цього краю, і як кліщі присмоктались до тіла України і висмоктують з нього всі соки через корупційні схеми НКРЕ. Мільярди доларів, і все це проходить від початку нашої незалежності. Настав час всьому цьому поставити край, так звані олігархічні схеми мають відійти від впливу політики. Такі органи, як НКРЕ, та Антимонопольні комітети, Прокуратура і суди, мають бути незалежні від них, тільки тоді ми маємо шанс на процвітання країни в якої є величезний потенціал. В країні війна, а влада полізла до кишень населення, та позичає кошти як у МВФ, так і у інших структур формою облігацій. Це шлях до балансування, але не до процвітання, та розвитку.

Не одноразово я писав про підтримку малого і середнього бізнесу, саме він може витягнути економічну проблему, так, як волонтери витягують військову проблематику.

 

Януковича сховали, але всі його органи залишились у вигляді опозиційного блоку. Всі вони пов’язані між собою, нажаль також і з новою владою. Поки ми не повитягуємо з тіла України таких кліщів, не буде у нас перемоги над агресором і економічного розвитку.

Вдруге за 70 років, ми відзначатимемо День перемоги з квіткою маку – європейським символом, а не червоним прапором і колорадською лєнтою. І саме головне, що можна підкреслити, велику роль України в перемозі 70 років тому. Чомусь Путін не згадує про це, лише підкреслює роль Росії. Але в цій Росії культ путінізма ве перйшов всі здорові рамки. Остання ода Маші Распутіної «великому сыну Отчизны» , лише підкреслення цього. Сталінізм – путінізм йдуть поруч. Різниця лише в тому, що Сталін був безсеребренніком, а статки Путіна вимірюються в сотні мільярдів доларів. Саме тому він і програє. Поки що він ще дурманить весь народ російський і себе в тому числі, придумавши історію, живе в ній.

 

На закінчення, хочу звернути уваги на більш ніж 400 наших бійців, які знаходяться в полоні, хоча вже всі терміни так званих Мінських домовленостей давно пройшли. Тому, наш Президент має використати хоча б цю дату, до якої готуємось ми і росіяни, та визволити наших Героїв. Це не зрадники, які перейшли на сторону ворога, або здались, це наші люди, наші брати, які попали в полон в так званому АТО.

Слава Україні! Героям слава!

Любіть Україну, тримайте порох сухим!

Політв’язень Василь Данилів, засновник УЄП

Київський СІЗО

Leave a Reply