АктуальноОсобиста Думка

Про Василя Даниліва

By Лютий 23, 2015 No Comments

 c08136e-eu.------ukrgazeta.--------------

Данилів Василь Миколайович Голова ради директорів компаній Danyliv Capital і Ukrenergy Holding.

Народився в с. Кальна Долинського району Івано-Франківської області 11 червня 1969 року. У 1986 році закінчив Івано-Франківське радіотехнічне училище.

В 1987-1989 рр. служив у Збройних силах колишнього СРСР на території Чехії.

Після служби в армії зайнявся підприємницькою діяльністю. У 1993 році переїхав у Європу, жив та працював у Німеччині, Словаччині та Чехії.

В 1994-2000 рр. – співзасновник та один з керівників компанії FEWEX (Словаччина), яка спеціалізувалася на обробці металу, а також торгівлі металопрокатом.

У 2000 році разом з партнерами придбав компанію Korlea Invest (Словаччина) з метою організації нового бізнесу по торгівлі електроенергією у Східній та Центральній Європі. Протягом наступних дев’яти років на базі Korlea Invest був сформований енергетичний холдинг, який на теперішній час об’єднує більше 20 компаній у 13 країнах (Україні, Швейцарії, Чехії, Словаччині, Угорщині, Румунії, Хорватії, Словенії, Польщі, Боснії та Герцеговині, Сербії, Македонії і Казахстані).

З 2006 року очолював раду директорів керуючої компанії холдингу – Korlea Invest Holding (Швейцарія), а з 2008 року – ще й раду директорів компанії UKRENERGY HOLDING (Швейцарія).

В 2007 році створив й очолив інвестиційну компанію Danyliv Capital (Чехія).

Активний філантроп і меценат. В листопаді 2008 року нагороджений орденом “За заслуги” III ступеня за значний особистий внесок у створення сприятливих умов для всебічного розвитку українських дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського  піклування.

Влітку 2009 року засновує Міжнародний благодійний Фонд “СВІТЛОМРІЙ” чим підтверджує своє рішення виділити благодійну діяльність та меценатцтво як окремий напрямок роботи.

В серпні 2009 року вступив до Братіславського університету на факультет міжнародної торгівлі.

У березні 2011 року став співзасновником міжнародної громадської організації “Українська Європейська Перспектива”.

21 вересня 2011 року офіційно залишив компанію Korlea Invest.  Продовжує займатись активною громадською та благодійною діяльністю.

У червні 2012 року отримав ступінь бакалавра з міжнародної торгівлі Братіславського університету.

2 липня 2012 року Василь Данилів був обраний керівником штабу Соціалістичної партії України.

14 липня 2012 року Василь Данилів був арештований і ув`язнений кривавим режимом Януковича через політично вмотивовану справу, неоднарозова піддавався катуванням.

У 2014 році після подій на Майдані офіційно визнаний політв`язнем і донині бореться за свою свободу.

Богдан СтупкаДанилів для мене просто фігура № 1 в меценатстві, у фонді мрій, а мрії повинні здійснюватися рано чи пізно, але мрію потрібно довго, як долю, чекати. І ми разом штовхатимемо цю «біду» вперед і разом з Василем Миколайовичем зробимо все, щоб добродійність в Україні стала нормою

 

Leave a Reply