Особиста Думка

Василь Данилів: Події, які відбулись і відбуваються з нами

By Січень 13, 2015 No Comments

Василь Данилів: Події, які відбулись і відбуваються з нами

От і пішов в історію 2014 рік- рік, який змінив нас, змінив країну. Він був одним з найкращих і найтрагічніших водночас. Ми стали однією великою сім´єю, стали відповідальними та не байдужими як до своєї долі, так і до майбутнього нашої країни

Минув рік, який приніс багато змін, як в нашій державі, так і в більшості родин. Хтось втратив своїх рідних під час Революції Гідності, хтось під час так званого АТО, багато наших людей стали учасниками волонтерського руху, на якому і тримається вся наша антипутінська боротьба.

.Скинувши диктатора, ми отримали свободу і відкритий шлях до європейського суспільства. Разом з тим, ми отримали наступ більш сильнішого зовнішнього ворога, який загарбав нашу територію, але водночас, зєднав та консолідував наше суспільство. Тиран, який економічно роками висмоктував державний бюджет та створив терористичне бандугрупування, котре повністю управляло на сході з початку 90-х років, а пізніше в 2010 році перекинулось на всю країну від Сходу до Заходу.

Вина в цьому не тільки Януковича, але і багатьох інших, як політичних осіб, так і олігархічних кланів. Вина усіх Президентів, починаючи з дня незалежної України. За цей час вони довели народ до зубожіння, країну до банкрутства, загарбали більшість стратегічних об’єктів та загнали в боргову яму, яка на кінець року 2014 становить 70 мільярдів доларів США. Саме головне, це згущення механізму, який дозволив зовнішньому ворогу зайти на нашу територію, загарбати її і розпочати війну. В цій війні загинули тисячі патріотів, десятки тисяч залишились інвалідами не лише фізично, але і психічно, мільйон біженців, які страждають від неповноцінного сімейного життя.

Саме тому повинне створитись Національне Бюро Розслідування, яке проведе весь аналіз дій, як економічних, так і злочинів проти людяності, із самого початку, а саме з 1991 року і притягне до відповідальності усіх винних в цьому геноциді свого народу.

А тепер повернемось до сьогоднішніх днів.

Конфлікт буде заморожений надовго. Мінські домовленості неефективні, вони просто замилювання і відтягування часу. А зараз новий виток Астана. Назарбаєв піариться на тлі конфлікту і всіляко намагається загладити інцидент, який трапився з робітчанами нафтової промисловості, в якому було офіційно розстріляно десять мітингувальників. Але таких жертв було біля 70, тому він схоче показати, як західному політику, так і своїм мешканцям, що він є людина миру та хоче стати послом миру.

Але так як Мінський формат, так і Астана нічого не принесуть.

Моє бачення: формат переговорів повинен бути такий, який був при підписання Будапештського меморандуму США, Англія, Росія, Україна!

Саме такий формат повинен створитись, а Президент повинен робити усе, щоб дипломатія була ефективною для вирішення згоди усіх сторін сісти за стіл переговорів. А не задурювати з імітацією переговорного процесу.

Порошенко: успіхи – вдала побудова зовнішньої політики та дипломатичних відносин, хороші слова в промовах та лозунги і обіцянки!

Не успіхи під час каденції – все поставлено на популізмі, відсутність команди, співпраця з минулим режимом Януковича, не виконання більшості обіцяних гасел під час президентської кампанії.

Яценюк: успіхи – виплата кредиторам процентної кредитної ставки в 2014 р., яка становить 14 млрд. доларів США, цим самим уникнення дефолту.

Не успіх Яценюка – не успішна діяльність в розвитку економіки та реалізація реформ, які були ним же ж озвучені, зайвий популізм, занадто велика фіксація на політику, ніж робота, яка пов’язана з розвитком економіки, надмірні займи замість правильного пакету реформ в податковому механізмі.

Коротко – потрібно було радикально зменшити витрати та ставки на податки.

Держава – це корупційна машина, яка пов’язана з багатьма схемами тих людей, які мають відношення до політичної еліти.

Відсутність у громадськості механізмів контролю та миттєвої реакції на розкрадання бюджетних коштів. В нас вже розвинутий політичний майдан, але потрібно ставати учасниками економічного майдану.

А тепер пару слів про події, які стались в новому році.

Аварія, в якій загинуло 13 гвардійців та багато поранених – це прямий доказ малоорганізованості в армії та її структурах, халатність, безвідповідальність, п’янство, слабкість дисципліни. Ця аварія стала натяком та оцінкою в даній проблематиці. Досить списувати на попередників! Потрібно працювати з повною віддачею!

Останні події в Парижі – внаслідок стрілянини в редакції відомого журналу Charlie Hebdo 12 мертвих працівників та декілька поранених. Реакція світової спільноти – замах ісламізму на демократію, страйк не тільки у Франції, але і по всьому світі.

Звісно, що це терористичний акт, який не піддається обговоренню, але не потрібно насміховуватись з релігії, якою вона б не була, потрібно мати стриману демократію, а не все що хочу, то і мелю, або роблю.

Демократія – це перш за все відповідальність за свободу, за ту свободу, хто нею користується, дотримання усіх законів, культурних подій та віросповідань. Тому не можна насміхатись з тієї релігії, яка не твоя.

Свобода твоя закінчується там, де починається свобода іншого! А моє бачення – це заздалегідь продуманий провокаційний крок для створення антиісламської   політики на теренах ЄС. Адже вони знали, яка може бути емоційна реакція на такі насміхання навіть в карикатурах. Ось воно і відбулось, початок більш активної боротьби проти ісламізму на території Європейського Союзу. А статровим механізмом цього стала саме ця подія.

Для нас вона не на користь, у Франції зростатиме крайня права політична сила Ле Пен, яку на пряму фінансує Кремль. Ні для кого не таємниця, що Ле Пен є першим союзником Путіна. З часом, після чергових виборів, ми побачимо більшу присутність цієї партії у владі.

А ще можуть початись конфлікти по всій Європі, які будуть дестабілізувати спокійну ситуацію, з чого почнеться і стагнація економіки в цих регіонах, і найбільше саме у Франції та Німеччині. В цих країнах присутнє зростання анти ісламізму, ми це бачимо з останніх мітингів наприкінці 2014 року.

Отже, ми стали прямими учасниками та спостерігачами подій, які відбулися у великій геополітиці, і ці події вже вкарбувались в історію.

 

Бажаю усім великої наснаги!

Слава Україні! Героям Слава!

10.01.2015 р.

Лукянівський СІЗО Київ

Політичний в’язень Василь Данилів, засновник МГО ” Українська Європейська Перспектива”

Leave a Reply