АктуальноОсобиста Думка

Василь Данилів: Боротьба за мир ціною здачі територій

By Вересень 19, 2014 No Comments

Велика ціна за мир і не такою ціною мабуть мала бути перемога, про яку нам говорив Президент ще 100 днів тому!

Новий закон Президента включає трьохрічний особливий статус Донецька (ДНР) та Луганська (ЛНР), а також амністію всім учасникам військових дій в зоні АТО.

В нас нав’язуються цінності, спочатку цінність перемоги, а потім цінність миру, політична риторика направляє наше бачення цінностей. Отже, ціною миру ми позбавляємось впливу на цих територіях на 3 роки, це все ілюзії! Ми їх втратимо і настільки, наскільки буде потрібно Кремлю, тобто Путін обіграв нас вдруге за останні події агресії залякуванням повноцінного масштабного вторгнення на нашу територію і позбутись ми могли як мінімум частини східних областей. Він змусив все таки узгодити початкові його вимоги, з якими ми не погодились і почали боротьбу, в якій загинули тисячі кращих людей нашої нації, та багато скалічених залишиться до кінця своїх днів.

Тобто, отримав він що хотів, і в геополітичній боротьбі є переможцем, не говорю вже про внутрішню політику, підтримка його зростатиме.

Верховна Рада прийняла цей закон, за який голосували Партія Регіонів та Комуністи, після чого ми узаконимо тероризм на своїй території. А як Європа? Європа звісно що буде підтримувати таке рішення. Але ці домовленості ведуться вже давніше, що підтверджує присутність Суркова декілька днів на Банковій. Саме Сурков є прямий перемовник, який представляє Путіна. Також він був присутній під час Революції Гідності.

Після прийняття законопроектів, які до речі приймались в закритому режимі, розпочнеться передвиборча кампанія. Не можу собі уявити, як спостерігачі вконтролюють чесні виборчі процеси на цих територіях.

На виборах як Президентських 2010 року, так і до Верховної Ради 2012 року на цих територіях Донбасу та Луганщини були масові вкидання та приписування голосів від 1,5 до 2 мільйонів голосів, близько 30-40% було дописано та вкинуто.

Як вони пройдуть в зоні спеціального статусу мені не зрозуміло, але чітко зрозуміло, що результати виборів будуть на користь тих кандидатів, які висуне Кремлівська політрада, і буде саме така кількість, скільки їм потрібно. І кандидати, які зайдуть у Верховну Раду будуть мати завдання розкладати її зсередини підкупами та залякуванням.

Друга проблема – це як будуть жити в цих територіях проукраїнські громадяни, якщо всі органи будуть про ДНР та про ЛНР. Це очевидно, що вони не зможуть повернутись до своїх домівок, а наша влада не зможе їм забезпечити мирне існування, тобто ми боролись за мир, але фактично мирного спокійного життя проукраїнські мешканці не отримують.

Уявляю собі вибори до органів місцевого самоврядування. Це просто легалізація терористів та сепаратистів, які вже будуть в офіційному статусі. Але, що саме головне, в нас буде програма з фінансування цього регіону, тобто з бюджету будемо відбудовувати та реконструювати розбиті заводи та інфраструктуру.

Велика ціна за мир і не такою ціною мабуть мала бути перемога, про яку нам говорив Президент ще 100 днів тому!

Наші вигоди одні – підготовка до військових дій в майбутньому. Потрібно сприйняти цей закон як мудрий дипломатичний крок, показати ще раз всьому світу, що ми хочемо миру і прагнемо його усіма способами. А друге, ці вигоди слід використати для реформи та розвитку Армії, мобілізації, підготовки, виробництва військової технології останнього покоління, добитись забезпечення членів НАТО технікою високоточною та нового покоління, вибити «п’яту колону» та приготуватись до повернення всієї території разом із Кримом шляхом дипломатії, репрезентації своїх реформ і презентацією розвинутої та демократичної країни, яку визнає весь цивілізований світ.

Ось такий не легкий шлях ми повинні пройти!

Слава Україні !   Героям Слава !

 

Політв’язень, засновник УЄП Василь Данилів

Leave a Reply