Благодійність

SOS – Pomozte lidem na Euromaidanu přežít mráz a podpořte je v jejich odhodlání!

By Січень 29, 2014 No Comments

„Lhostejnost k druhým a lhostejnost k osudu celku je přesně tím, co otevírá dveře zlu“ Václav Havel. SOS – Pomozte lidem na Euromaidanu přežít mráz a podpořte je v jejich odhodlání!  – Ukrajinsko Evropská Perspektiva humanitární  pomoc lidem na Ukrajině. 
Aktualizováno!!!
V Praze pokračuje sbírka věci pro lidi v Kyjevě. I Vy můžete přispět do sbírky, připojte se, prosím ! Cílem sbírky je získat okamžitou pomoc pro lidi na Euromaidanu, která jim pomůže zvládnout demonstrace a mrazivé počasí. Sbírku pak předáme do Organizace dobrovolníků lékařů na Ukrajině( www.maidanhelp.org).
Sbíráme teplé zimní oblečení. Použité nebo nové věci, které můžete postrádat. V Kyjevě v noci -18 C až -24!
Aktualni seznam:
– teple bundy, teple rukavice, čepice, šály, teplé ponožky, spodní prádlo, termoprádlo, podvlíkačky, igelitové pláštěnky, pánský boty kryjící holeň, pánský boty vel. 44 a více, teplé nebo hřející vložky do bot a kapes, lyžařské oblečení, helmy (kovové, lyžařské, moto), roušky (slouží proti plynovým atakům), brýle a masky (stavební, lyžařské…), chrániče páteře, chrániče na ruce, nohy, klouby (motorkářské, cyklistické, bruslařské…), plynové masky

– spací pytle, deky, záchranářské deky, izolační podložky – karimatky…

– Léky: sadový obvaz, obvazy, náplasti, postrádající držáky jehel, chirurgické nůžky, roušky, svorky, chirurgické sondy, Jodisol roztok, Betadine (nebo jiný dezinfekce otevřených poranění), Bepanthen, dezinfekce, vitamin C, vitamíny, acylpirin, proti bolesti, proti nachlazení, kapky nebo sprej proti rýmě, anestetika.

– Drogerie: jelení lůj, přípravky na dezinfekci rukou a pokožky, rukavice gumové, zubní kartáčky, zubní pasty, vlhký toaletní papír, ubrousky obyčejné a vlhké, holící strojky…jinak cokoliv z “hygieny”

– Termosky, bylinné čaje, instantní kafe, trvanlivé potraviny, tedy konzervy, instantní polévky…
Veci můžete přinést na adresu: Opletalova 39, Praha 1, Ukrajinsko Evropská Perspektiva.
Zavolejte – Galině Andrejciv Tel.: +420 775 781 997
Ode dneška, do odvolání (Po-Pá) od 10.00 do 18.00
Pokud se vám bude chtít, napište a vložte do tašky nahoru vzkaz pro demonstrující v Kyjevě. Vůbec nevadí, že bude v češtině (případně přeložíme). Na Majdane je nástěnka, kam se dávají takové vzkazy. Morální podpora je zapotřebí.

Podobné sbírky se pořádají v mnoha zemích a jsou svědectvím solidarity a svornosti mezi národy.
Děkujeme, Vaše podpora je pro nás důležitá!

1743568_10202370348531466_686202040_n

 

 

Leave a Reply